Ihlamur Çayı Nasıl Yapılır?

Ihlamur Çayı Nasıl Yapılır

Sevilen bir bitki çayı olan ıhlamur çayı, ıhlamur ağacının çiçek, yaprak ve kabuğundan yapılmaktadır. Hoş kokusu ve aromatik tadı ile çocukların da severek tükettiği bir çay çeşididir. Soğuk kış günlerinde sıkça tercih edilen ıhlamur çayı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu konuda işinizi kolaylaştıracak bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ihlamur Çayı Nasıl Yapılır?

Ihlamur çayının sağlığa faydaları oldukça fazladır. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisinin yanı sıra idrar söktürücü özelliği de bulunan ıhlamur çayı kanı ve vücudu zararlı maddelerden arındırır. Vücut direncini artırır, soğuk algınlığı, nezle ve gribin neden olduğu ağrıları dindirmeye yardımcı olur. Ateş düşürür, boğaz ağrısı ve öksürüğü hafifletir. Terletir, balgam söktürür ve vücudu rahatlatır. Bu faydaları nedeni ile soğuk kış aylarının aranan içeceklerinden birisidir.

Ihlamur Çayı
Ihlamur Çayı

Bu çayı ilk kez yapacak olanlara yapım aşaması hakkında biraz bilgi verelim. Ihlamur çayı yaparken kaynatma yöntemi kullanılmamalıdır. Kaynar su ıhlamurun üzerine dökülerek demlenmelidir. Demlenen çay bir süzgeç yardımı ile süzülerek sıcak olarak tüketilmelidir. Bitki çayları şekersiz olarak tüketilir fakat bu şekilde içmekte zorlanırsanız içine biraz bal koyabilirsiniz. Ihlamur çayını sadece ıhlamur ile yapabileceğiniz gibi içine başka bitkiler de ilave edebilirsiniz. Denemek isteyenler için ıhlamur çayı tarifi ve yapım aşaması aşağıda verilmiştir.

Ihlamur Çayı Yapımı

1 fincan ıhlamur çayı yapmak için; 1 su bardağı sıcak su ve 1 tutam ıhlamur gerekmektedir. Çay bardağı ile yapmak isterseniz 1 çay bardağı sıcak suya, 1 çay kaşığı ıhlamur yeterli olacaktır. Bir demliğin içine ıhlamuru koyun ve üzerine sıcak suyu dökün. Ihlamur çayını 5 dakika bekleterek demlenmesini sağladıktan sonra sade ya da limonlu olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde ıhlamur çayı yapımı bu şekilde olmaktadır. Ihlamur çayı zararlı mı? diye merak edenler olabilir. Tüm bitki çaylarında olduğu gibi ıhlamur çayının da fazlası zararlı olabilir. Bu nedenle bu çayı günde 2 bardaktan fazla tüketmemeye dikkat edilmelidir. Hamileler, emziren anneler ve sağlık sorunu olanlar çayı doktora danışmadan tüketmemelidir. Sıcak içecek tarifleri denemekten hoşlanıyorsanız daha önce paylaştığımız salep nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir