Puding Kabından Oyuncak Fincan Yapımı

Puding Kabından Oyuncak Fincan Yapımı

Bugün sizlerle evde oyuncak fincan yapabileceğiniz çok kolay bir geri dönüşüm çalışması paylaşıyoruz. Küçük çocuğunuz varsa onun yediği pudinglerin kaplarını atmak yerine bunları sevimli bir fincana dönüştürebilirsiniz. Çalışmayı çocuğunuzla birlikte yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Oyuncak fincan yapımı hakkındaki detayları ve gerekli olan malzemelerin listesini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Makale İçeriğinde Neler Var

Puding Kabından Oyuncak Fincan Yapımı

Evde oyuncak fincan yapmak için farklı malzemeler kullanılabilir. Yuvarlak yapıdaki pet şişelerin üst kısmını kullanarak kolay bir şekilde fincan yapılabilir. Bu çalışma hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız pet şişeden dekoratif fincan yapımı yazımıza göz atabilirsiniz. Daha küçük boyutta bir fincan yapmak isterseniz küçük puding kaplarını kullanabilirsiniz.

Puding Kabından Oyuncak Fincan
Puding Kabından Oyuncak Fincan

Uygulamanın yapımında farklı renklerde puding kapları kullanarak rengarenk tasarımlar oluşturabilirsiniz. Kabı makas yardımı ile fincan şeklinde kestikten sonra buna eva ile sap yapabilirsiniz. Desenli bant ile de ağız kısmına güzel süslemeler yapabilirsiniz. Uygulamanın yapımı için gerekli olan malzemeler aşağıda verilmiştir.

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane puding kabı
  • Makas
  • Desenli Bant
  • Yapışkanlı eva

Puding Kabından Oyuncak Fincan Nasıl Yapılır?

Malzemeler hazır ise aşağıdaki adımları uygulayarak kısa sürede çok güzel bir fincan yapabilirsiniz.

  • İlk olarak fincan yapmak için puding kabının üst kısmındaki köşeli parçayı makas yardımı ile keserek çıkarın.
  • Kestiğiniz yerde kalan çıkıntıları makas ile keserek düzeltin.
Puding Kabından Oyuncak Fincan Yapımı Resimli Anlatım
Puding Kabından Oyuncak Fincan Yapımı Resimli Anlatım
  • Bu şekilde fincanı hazırladıktan sonra bunun ağız kısmına desenli bant yapıştırarak süsleme yapabilirsiniz.
  • Son olarak makas ile yapışkanlı evadan ince bir parça kesin. Bu eva parçasının bir ucunu fincanın içine diğer ucunu da fincanın dış kısmına yapıştırarak sapı yapın.

Tüm bu aşamalardan sonra oyuncak fincan yapımı tamamlanmış oluyor. İsterseniz fincanlara uygun boyutta yuvarlak kartonlar hazırlayıp bunları eva ile kaplayarak fincan altlığı da yapabilirsiniz. Yaptığınız fincanı buzdolabı süsü olarak kullanmak isterseniz bunun yan tarafına küçük bir mıknatıs yapıştırabilirsiniz. Evde bu kolay geri dönüşüm çalışmasını denemek isteyenler için aşağıda puding kabından oyuncak fincan yapımı videolu anlatım paylaşıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir