Pet Şişe ve Çorap ile Kalemlik Yapımı

Pet Şişe ve Çorap ile Kalemlik Yapımı

Pet şişe kendin yap çalışmalarında sıkça kullanılan bir malzemedir. Sert olmayan yapısı nedeni ile bu şişeler makas ya da falçata ile kolay kesilerek istenen şekil verilmektedir. Bugün sizlerle paylaşacağımız pet şişe ve çorap ile kalemlik yapımı bu tür çalışmalara güzel bir örnektir. Evde fazla zahmete girmeden güzel bir kalemlik yapmak isterseniz uygulamanın detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Pet Şişe ve Çorap ile Kalemlik Yapımı

Evde kalemlik yapımı için tuvalet kağıdı rulosu, teneke kutu ve plastik şişe gibi malzemeler kullanılmaktadır. Biz bugün sizlerle pet şişe ile kalemlik yapabileceğiniz çok kolay bir örnek çalışma paylaşıyoruz. Pet şişenin üst kısmını kestikten sonra geri kalan parçayı kalemlik olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde çok basit bir tasarım olacağı için biraz süsleme yapabilirsiniz.

Pet Şişe ve Çorap ile Kalemlik
Pet Şişe ve Çorap ile Kalemlik

Pet şişe ile yaptığınız kalemliği istediğiniz renkte akrilik boya ya da sprey boya ile boyayabilirsiniz. Boya kullanmadan süsleme yapmak isterseniz pet şişenin üzerine şeritler halinde aynı ya da farklı renklerde desenli bant yapıştırabilirsiniz. Evde küçülen ya da teki kaybolan çorap varsa bununla da kalemliğe kaplama yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane pet şişe
  • Falçata
  • Makas
  • 1 tane çorap

Uygulamanın yapımında 1, 2 ve 2,5 litrelik her türlü pet şişe kullanılabilir.

Pet Şişe ve Çorap ile Kalemlik Nasıl Yapılır?

Pet şişe ve çorap hazır ise kalemlik yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak falçata yardımı ile pet şişenin üst kısmını keserek çıkarın.
  • Sonrasında pet şişeyi makas ile keserek çoraba uygun boyuta gelmesini sağlayın.
  • Kaplama yapmak için çorabı kesmenize gerek yok. Tek yapmanız gereken ayağa geçirir gibi pet şişeye geçirmek.

Tüm bu aşamalardan sonra kalemlik kullanıma hazırdır. İsterseniz daha sağlam durması için şişenin iç kısmına yuvarlak bir sünger koyabilirsiniz. Uygulamayı yaparken çorap kesilmediği için istediğiniz zaman çıkarıp yıkayabilir ve sonra tekrar kalemliğe geçirebilirsiniz. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isteyenler için aşağıda çorap ve pet şişe ile kalemlik yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Kolay gelsin. Evde pet şişe ile farklı bir çalışma yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız pet şişeden kum saati nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Pet Şişe ve Çorap ile Kalemlik Yapımı Resimli Anlatım
Pet Şişe ve Çorap ile Kalemlik Yapımı Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir