İki Şişle Patik Nasıl Yapılır?

İki Şİşle Patik Nasıl Yapılır

Soğuk kış aylarında ayakları ısıtmak için patik kullanılmaktadır. Şiş ya da tığ ile yapılan örgü patik modelleri ayakları daha iyi ısıttığı ve uzun süre kullanılabildiği için sıkça tercih edilmektedir. Evde kendinize ya da sevdiklerinize güzel bir patik örmek istiyorsanız, iki şişle patik nasıl yapılır? sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Makale İçeriğinde Neler Var

İki Şişle Patik Nasıl Yapılır?

İki şiş ile örülen birçok patik modeli bulunmaktadır. Daha önce patik örmediyseniz kolay bir model denemeyi tercih edebilirsiniz. Sizlere bu konuda yardımcı olmak için zarf patik modeli başlığı altında çok kolay bir örnek çalışma paylaşıyoruz. Zarf patik modeli yapmak için çiftli lastik ve haroşa örmeyi bilmeniz yeterlidir. Üçgen bir haroşa yapıp bunun üzerine çiftli lastik örüp bitişi de üçgen haroşa olarak tamamladığınızda ortaya zarf şekli çıkacaktır.

Zarf Patik Yapımı
Zarf Patik Yapımı

Patiğin yapımında tek renk ip kullanabileceğiniz gibi iki renkli ip kullanarak daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Zarf patik yapmak için patik ipi ve buna uygun şiş kullanabilirsiniz. Açık olan yerleri birleştirmek için iğne iplik ya da tığ kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

İki Şiş ile Zarf Patik Yapımı

Şiş ve ipler hazır ise kısa sürede güzel bir patik örmek için aşağıdaki adımları uygulamaya geçebilirsiniz.

  • Üçgen parçayı örmek için 3 ilmek ile örgüye başlayın.
  • Her sıranın başında 1 ilmek artırarak 35 ilmek haroşa örün. Haroşa yaparken her sırayı düz ya da ters olarak örebilirsiniz.
  • 35 ilmek ördükten sonra aralarda artırma yaparak ilmek sayısını 50 ilmeğe çıkarın.
  • Bu 50 ilmeği 2 ters, 2 düz örerek çiftli lastik yapın.
  • 15-18 cm. ördükten sonra ( yaklaşık 50 sıra ) ilmekleri keserek 35 ilmeğe kadar düşürün.
  • Diğer ipe geçerek başlangıçta yaptığınızın tam tersi olarak her sıra başında 1 ilmek keserek 3 ilmek kalana kadar örün ve keserek bitirin.

Tüm bu aşamalardan sonra zarf patik yapımı tamamlanmış oluyor. Bunun açık olan 3 kenarını iğne iplik ile dikerek ya da tığ ile örerek birleştirebilirsiniz. İsterseniz kenarlara tığ ile kutucuk yaparak buralardan ip geçirerek patiği bağcıklı olarak da yapabilirsiniz. Evde kolay patik örmek isteyenler için aşağıda zarf patik yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Haroşa örgü tekniği hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız haroşa örgü nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Zarf Patik Yapımı Resimli Anlatım
Zarf Patik Yapımı Resimli Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir