Pitayanın Faydaları

Pitayanın Faydaları

Tropikal bir meyve olan pitaya halk arasında ejder meyvesi olarak da bilinmektedir. Kaktüsgiller ailesinden olan bu meyvenin içi beyaz ve kırmızı olan iki farklı çeşidi bulunmaktadır. İçinde tıpkı kivi gibi küçük siyah çekirdekler bulunan meyve ekşimsi bir tada sahiptir. Son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmesi yaygınlaşan pitayanın faydaları yönünden tüketimi gün geçtikçe artmaktadır. Bu yazımızda pitayanın faydaları hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Pitayanın Faydaları

Ejder meyvesi, dragon meyve, kaktüs meyvesi gibi farklı isimlerle de bilinen pitaya sağlık açısından oldukça faydalıdır. C vitamininin yanı sıra içerdiği likopen, potasyum, kalsiyum ve lif bakımından da sağlık açısından oldukça faydalıdır.

  • C vitamini deposu olan pitaya, güçlü bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Bu nedenle soğuk kış ayları için ideal bir meyvedir.
  • Bol miktarda likopen içeren ejder meyvesi kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
  • Kan basıncını düşünmesi nedeni ile yüksek tansiyonun önüne geçmeye yardımcı olur.
  • İçeriğinde bulunan kalsiyum kemik gelişimi ve sağlığı bakımından oldukça faydalıdır.
  • Vücudun nem dengesini sağlamaya yardımcı olan pitaya kuru ciltler için doğal bir nemlendiricidir.
Dragon Meyve
Dragon Meyve

Pitaya Zayıflatır mı?

Diyet yapanlar ve formunu korumaya özen gösterenler, pitaya zayıflatır mı? diye merak edebilirler. Pitaya çok az kalori içerdiğinden diyet yapanlar için de ideal bir meyvedir. İçeriğinde bolca lif bulunması nedeni ile uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Bu özellikleri nedeni ile meyvenin zayıflamaya yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Sağlıklı beslenirken formunuzu da korumak isterseniz aşırıya kaçmadan bu meyveyi tüketebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle ejder meyvesinin faydaları hakkında bilgiler paylaştık. Yukarıda saydığımız özellikleri nedeni ile bu meyveyi sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketebilirsiniz. Pitaya meyvesi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız pitaya nedir, nasıl tüketilir yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir