Hazır Yufka ile Börek Nasıl Yapılır?

Hazır Yufka ile Börek Nasıl Yapılır

Hazır yufka sayesinde hamur yoğurmak ve yufka açmakla uğraşmadan kolay bir şekilde börek yapılmaktadır. Evde hazır yufka varsa buna iç harcı hazırlayıp kısa sürede lezzetli bir börek pişirebilirsiniz. Daha önce hazır yufka kullanmayanların konu hakkında bilgi sahibi olması için bu yazımızda, hazır yufka ile börek nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaşıyoruz. Vereceğimiz pratik bilgilerden faydalanarak siz de sevdikleriniz için evde lezzetli bir börek pişirebilirsiniz.

Hazır Yufka ile Börek Nasıl Yapılır?

Evde hazır yufka ile börek yapmak oldukça kolaydır. Yufkacıdan ya da marketten alacağınız yufkaları kullanarak su böreğinden gül böreğine, rulo börekten kol böreğine kadar birçok farklı börek çeşidi yapabilirsiniz. Hazır yufka ile börek yapmak için yufka, iç harcı ve börek sosu gerekmektedir. Lezzetli bir börek yapmak için ilk olarak taze yufka temin etmelisiniz. Bayat yufka ile yapılan börek hem lezzetli olmaz hem de yufka yırtılabilir. Böyle bir sorun yaşamamak için taze yufka satan yerleri tercih etmeyi unutmayın. Börek için iç harcı olarak; kıyma, peynir, patates, ıspanak, pırasa, patlıcan gibi damak tadınıza uygun malzemeler kullanabilirsiniz. Sebzeler ile hazırlayacağınız iç harcını önden biraz kavurabilir ya da çiğ olarak kullanabilirsiniz. Damak tadınıza uygun malzemeler ile iç harcını hazırladıktan börek yapımına geçebilirsiniz. Sebzeli börek yapacağınız zaman bunların yufkaya yapışmaması için biraz una bulayabilirsiniz.

Hazır Yufka ile Börek Yapımı
Hazır Yufka ile Börek Yapımı

Pişireceğiniz böreğin daha lezzetli ve yumuşak olması için yufkaları süt ile ıslatabilirsiniz. Yufkaların arasına yumurta, tereyağı, sıvı yağ ve süt hazırlayacağınız bir sos sürerek böreğin lezzetini arttırabilirsiniz. Böreğin üzerinin kızarması için kalan sos ve yumurta sarısı sürebilirsiniz. Bunun yerine yoğurt ve sıvı yağ ile hazırlayacağınız sosu da sürebilirsiniz. Bu şekilde de üzeri nar gibi kızaracaktır. Hazır yufka ile yapılan börek elde açılan yufkaya oranla daha ince olduğu için pişme süresi farklı olacaktır. Bu aşamada hazır yufkadan börek kaç dakikada pişer? diye merak edenler olabilir. Uyguladığınız tarifte pişme derecesi belirtilmemişse böreği 180 ya da 200 derece arasında pişirebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle hazır yufkadan börek yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler paylaştık. Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz su serpip üzerine bir tepsi kapatırsanız hem yumuşacık olur hem de servis yapana kadar lezzetini ve tazeliğini korur. Evde hazır yufka ile lezzetli bir börek yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız hazır yufka ile peynirli börek tarifi yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir