Tahta Kaşık Bulaşık Makinesinde Yıkanır Mı?

Tahta Kaşık Bulaşık Makinesinde Yıkanır Mı

Tahta kaşık, tencere ve tavaları çizmediği için sıkça tercih edilmektedir. Ahşap olan bu kaşıkların bakımına ve temizliğine dikkat edilmelidir. Kaşıkları yıkarken yapacağınız yanlış uygulamalar nedeni ile bunların çizilmesine ve çatlamasına neden olabilirsiniz. Kaşıklarda bulunan çatlak yerlerde üreyen bakteriler sağlığınıza zarar verebilir. Bu yazımızda tahta kaşık bulaşık makinesinde yıkanır mı? başlığı altında konu hakkında işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler bulabilirsiniz.

Tahta Kaşık Bulaşık Makinesinde Yıkanır mı?

Tahta kaşıkları bulaşık makinesinde yıkamak kolaylık sağlasa da makinede kullanılan kimyasal deterjan ve yüksek ısı nedeni ile hem kaşığın rengi solar hem de çatlamalar meydana gelebilir. Bu çatlaklar ise bakteri üremesi için son derece elverişlidir. Ahşap kaşığı uzun süre güvenli bir şekilde kullanmak istiyorsanız bulaşık makinesi yerine elde yıkamayı tercih edebilirsiniz.

Tahta Kaşık
Tahta Kaşık

Yemek yapmak için kullandığınız tahta kaşık, çatal ve spatulayı elde yıkarken de kaşıkların renginin solmaması ve yıpranmamaları için kimyasal içeren deterjanlar yerine sabun ile yıkayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken yıkamak istediğiniz tahta kaşıkları bir kabın içine yerleştirmek ve üzerlerine rendelenmiş sabun dökmek. Sonrasında kaşıkların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bu şekilde yarım saat beklettikten sonra kaşıkları güzelce durulayıp kurutun. Bu şekilde tahta kaşık, çatal ve spatulaların renk ve yapılarına zarar vermeden temizleyebilirsiniz.

Tahta Kaşıktaki Koku Nasıl Giderilir?

Tahta kaşıklar sürekli yemek pişirmek için kullanıldığından zamanla kötü kokmaya başlayabilirler. Bunun nedeni ahşap kaşıkların kokuyu içine hapseden bir yapıya sahip olmasıdır. Kaşıkların içine hapsolan yemek kokularından kurtulmak isterseniz, tahta kaşıktaki koku nasıl giderilir? diye merak edebilirsiniz. Bu sorunun çözümü olarak size sirke ve karbonat karışımı önerebiliriz.

Temizlemek istediğiniz tahta kaşıkları büyük bir tencerenin içine yerleştirin. Daha sonra bunların üzerine 1 paket karbonat ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Son olarak tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve ocakta 15 dakika kadar kaynatın. Uygulayacağınız bu kolay yöntem sayesinde kaşıktaki kir ve kokulardan kurtulabilirsiniz. Uygulama sonrasında kaşıkları soğuk su ile durulayın ve kurutun.

Bu yazımızda sizlerle tahta kaşık nasıl yıkanır? sorusuna cevap olabilecek pratik bilgiler paylaştık. Kaşıkların renginin kararmaması için bunları yıkayıp duruladıktan sonra bekletmeden hemen kurulamayı unutmayın. Teflon tava temizlemek için pratik bilgilere ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız teflon tava nasıl temizlenir yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir