Desenli Bant ile Telefon Kapağı Süslemesi Yapımı

Desenli Bant ile Telefon Kapağı Süslemesi Yapımı

Desenli bant süsleme yapımında sıkça kullanılan bir malzemedir. Cam, ahşap ve plastik yüzeyler desenli bant ile kolay bir şekilde süslenebilir. Düz renkteki telefon kapağını yeni bir görünüme kavuşturmak içinde bu bantlardan kullanılabilir. Size bahsedeceğimiz kolay yöntem sayesinde kısa süre içerisinde eski telefon kapağını daha şık bir hale getirebilirsiniz. Önerimiz dikkatinizi çektiyse desenli bant ile telefon kapağı süslemesi yapımı hakkındaki detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Desenli Bant ile Telefon Kapağı Süslemesi Yapımı

Evde telefon kapağı süslemesi yapmak için boya, parlak taş, metal aksesuar, keçe ve eva gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bu tür malzemeler ilk kez kullananlar zorlanabilir. Bunun yerine daha pratik bir yöntem deneyebilirsiniz. Bant kullandığınız zaman ayrıca yapıştırıcı kullanmaya gerek yoktur. Tek malzeme ile zevkinize uygun bir süsleme yapabilirsiniz. Yaptığınız desenden sıkıldığınız zaman bantları çıkararak farklı renk ve şekillerde bantlarla yeni tasarımlar oluşturabilirsiniz. Ucuz malzeme ile kolay süsleme yapmak isterseniz yazımızın devamında paylaşacağımız örnek çalışmalardan ilham alabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Desenli bant
  • Makas

Desenli Bant ile Telefon Kapağı Nasıl Süslenir?

Desenli bant ile kapak süslemesi yapmak oldukça kolaydır. Bunun için tek yapmanız gereken nasıl bir tasarım yapacağınıza karar vermek. Yapacağınız desene karar verdikten sonra bandı makas yardımı ile uygun boyutta keserek kapağa yapıştırabilirsiniz. İsterseniz kapağın tamamına bant ile kaplama yapabilirsiniz. Daha şık bir görünüm elde etmek için bandı yatay veya dikey olarak aralarda boşluk bırakarak yapıştırabilirsiniz.

Telefon kapağının üzerine ızgara deseni yapmak isterseniz aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi önce bandı kapağın üzerine yanlamasına yapıştırın. Daha sonra bantları bunun tersi yönde yapıştırarak ızgara deseni oluşturabilirsiniz.

 

Desenli Bant ile Telefon Kapağı Süslemesi Yapımı-1
Desenli Bant ile Telefon Kapağı Süslemesi Yapımı-1

Kapak süslemesi için tek renk bant kullanabileceğiniz gibi birkaç farklı renkte bant da kullanabilirsiniz. Bantları resimde gördüğünüz gibi yapıştırarak kısa sürede çok şık bir tasarım oluşturabilirsiniz. Kapak süslemesi yaparken bantların kamera ve yan taraftaki tuşlara gelmemesine dikkat etmelisiniz.

Desenli Bant ile Telefon Kapağı Süslemesi Yapımı-2
Desenli Bant ile Telefon Kapağı Süslemesi Yapımı-2

Bu yazımızda sizlerle evde telefon kapağı süslemesi yapımı hakkında ilham alabileceğiniz örnek çalışmalar paylaştık. Siz de desenli bant kullanarak evde kolay bir şekilde telefon kapağı yenileyebilirsiniz. Evde güzel bir telefon kapağı süslemesi yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız eva ile telefon kabı süslemesi yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir