Jalebi Nedir? Evde Jalebi Nasıl Yapılır?

Jalebi Nedir Evde Jalebi Nasıl Yapılır

Şerbetli bir tatlı türü olan jalebinin kökeni Hindistan’a dayanmaktadır. Bizim halka tatlısına benzeyen bu tatlı damak tadımıza uygun olduğu için ülkemizde de sevilerek tüketilmektedir. Daha önceden tatmayanlar için jalebi nedir, evde jalebi nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve yapılışını yazımızda paylaşıyoruz. Sevdikleriniz için kolay şerbetli tatlı yapmak isterseniz jalebiyide seçenekler arasında bulundurabilirsiniz.

Jalebi Nedir?

Türk mutfağında şerbetli tatlıların ayrı bir yeri vardır. Bayramlarda, Ramazanda ve özel yemek davetlerinin menüsünde baklavadan şekerpareye, revaniden kadayıfa kadar birçok lezzetli tatlı çeşidi bulunmaktadır. Kullanılan malzemeler ve yapılışı bakımından halka, tulumba ve lokma tatlılarına benzeyen jalebinin yapımı oldukça kolaydır. Talının yapımında bolca toz şeker kullanılsa da siz şeker oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Jalebi yapmak için önce tatlının hamuru hazırlanır. Hamur akışkan bir kıvamda olmalıdır. Kıvamı koyu ise biraz su ilave ederek daha akışkan olmasını sağlayabilirsiniz.

Jalebi
Jalebi

Jalebi tatlısı ince ve yuvarlak bir şekle sahiptir. Hazırladığınız hamuru boş ve temiz bir ketçap ya da mayanez kabına koyabilirsiniz. Bu kaplardan yoksa bir pet şişenin kapağına delik açarak hamuru sıkmak için kullanabilirsiniz. Tatlının hamurunu bahsettiğimiz şekilde bir kabın içine koyduktan sonra kızgın yağa spiral şeklinde sıkın.

Evde jalebi tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası, yağın iyice kızmış olmasıdır. Kıgın yağa sıkacağınız hamur kısa sürede pişecektir. Yağda her iki tarafını kızarttığınız jalebiyi şerbetin içine atıp bir süre bekletmeniz gerekmektedir. Tatlı sıcak, şerbet ılık olduğunda şerbeti daha iyi çekecektir. Tatlının şerbetine gül suyu ilave ederek daha hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle evde jalebi tatlısı yapımı hakkında bilgiler paylaştık. Yaptığınız tatlıyı üzerine tarçın, pudra şekeri ya da toz antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz. Şerbetli tatlıları seviyorsanız bu lezzetli Hint tatlısını da deneyebilirsiniz. Kolay şerbetli tatlı tarifleri ilgi alanınıza giriyorsa daha önce paylaştığımız kolay bayram tatlısı tarifleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir