Omlet Magnet Nasıl Yapılır

Bugün sizlerle evde kolay buzdolabı süsü yapabileceğiniz bir örnek kendin yap çalışması paylaşıyoruz. İlk denemenizde bile zorlanmadan yapacağınız bu çalışma sayesinde evde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Önerimizi değerlendirmek isterseniz omlet magnet nasıl yapılır? sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Omlet Magnet Nasıl Yapılır?

Evde omlet magnet yapmak için genelde keçe kullanılsa da eva ile de yapılabilir. Bu şekilde dikiş dikmeyi bilmeyenlerde kolay bir şekilde magnet yapabilirler. Uygulamanın yapımında küçük eva parçaları kullanıldığı için elinizde uygun renkte artık parçalar varsa bunları magnet yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu kolay uygulamayı çocuklarda rahatlıkla yapabilirler. Aynı uygulamayı siyah fon kartonu, sarı ve beyaz renkli kağıtlar kullanarak da yapabilirsiniz.

Omlet Magnet
Omlet Magnet

Gerekli Malzemeler

  • Siyah, beyaz ve sarı renkte eva
  • Kalem
  • Makas
  • Yapıştırıcı
  • Küçük bir mıknatıs

Uygulamanın yapımında arkası yapışkanlı olan eva kullanırsanız ayrıca yapıştırıcı kullanmaya gerek kalmayacaktır.

Eva ile Omlet Magnet Yapımı

Eva ve diğer malzemeler hazır ise tava içinde omlet yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak küçük yuvarlak bir nesne yardımı ile siyah eva üzerine tavayı çizin. Yuvarlağı çizerken küçük bir boşluk bırakıp tavanın sapını çizin.
  • Beyaz evanın üzerinede tavadan biraz daha küçük ve kenarları omlet şeklinde bir parça çizin.
  • Sarı evayada minik bir yuvarlak çizin.
  • Siyah, sarı ve beyaz evaya çizdiğiniz şekilleri makas ile kesin.
  • Bu şekilde tava ve omlet parçalarını hazırladıktan sonra tavanın içine önce yumurtanın beyazını, bunun üzerine de sarısını yapıştırın.

Daha dayanıklı bir buzdolabı süsü olması için bir kartona aynı boyutta  tava çizip bunu zemin olarak kullanabilirsiniz. Tüm bu aşamalardan sonra tavada yumurta magnet kullanıma hazırdır. Arkasına küçük bir mıknatıs yapıştırarak buzdolabına tutturabilirsiniz. İsterseniz tavayı siyah yerine farklı renkte de yapabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isteyenler için aşağıda eva ile tavada omlet magnet yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Eva ile farklı bir buzdolabı süsü yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız evadan kalpli magnet nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Omlet Magnet Yapımı Resimli Anlatım
Omlet Magnet Yapımı Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir