Minyatür Çubuk Dondurma Nasıl Yapılır?

Minyatür Çubuk Dondurma Nasıl Yapılır

Evde Barbie bebek için minyatür yiyecek yapmak isterseniz kek, pasta, dondurma gibi yiyecekleri ucuz malzemeler ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak için yazımızda, minyatür çubuk dondurma nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaşıyoruz. Evde rengarenk minik dondurmalar yapmak isterseniz uygulamanın detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Minyatür Çubuk Dondurma Nasıl Yapılır?

Evde minyatür çubuk dondurma yapmak için sıcak silikon, kağıt, karton ve eva gibi malzemeler kullanılabilir. Ahşap bir çubuğu makas yardımı ile keserek küçülttükten sonra bunun üst tarafına silikon sıkıp kuruduktan sonra oje ile istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Bu şekilde kısa sürede istediğiniz sayıda minyatür dondurma yapabilirsiniz. Silikon tabancası yerine farklı bir malzeme ile dondurma yapmak isterseniz istediğiniz renkte kağıt, karton ya da eva üzerine minik bir dondurma çizip bunu makas ile kestikten sonra ahşap çubuğa yapıştırabilirsiniz. Bu yöntemi denemek isterseniz uygulamanın detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Minyatür Çubuk Dondurma
Minyatür Çubuk Dondurma

Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz renkte eva
  • Kalem
  • Makas
  • Ahşap çubuk
  • Yapıştırıcı

Bunların dışında ahşap çubuğu kestikten sonra düzeltmek için bir de törpü gerekmektedir. Ahşap çubuk olarak karıştırma çubuğu, çöp şiş veya kürdan kullanabilirsiniz.

Minyatür Çubuk Dondurma Yapımı

Eva ve diğer malzemeler hazır ise minyatür dondurma yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak evaların üzerine minik dondurmaları çizin ve makas ile bunları dikkatli bir şekilde kesin.
  • Daha sonra karıştırma çubuğunu makas yardımı ile 3 eşit parçaya kesin ve bunun sivri uçlarına törpü ile yuvarlak şekil verin.
  • Yaptığınız dondurmaları çubuklara yapıştırın.
  • Son olarak makas ile evalardan minik parçalar kesin ve bunları dondurmaların üzerine yapıştırın. İsterseniz bunun yerine dondurmaların üzerine oje ile sos da yapabilirsiniz.

Tüm bu aşamaların ardından çubuklu dondurma yapımı tamamdır. Ahşap çubuk yoksa kahverengi eva ile de dondurma çubuğu yapabilirsiniz. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını yapmak isteyenler için aşağıda eva ile  minyatür çubuk dondurma yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Evde sevimli bir minyatür kalem yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız minyatür tükenmez kalem nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Minyatür Çubuk Dondurma Yapımı Resimli Anlatım
Minyatür Çubuk Dondurma Yapımı Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir