Kalpli Ataç Nasıl Yapılır

Ataç bir okul malzemesi olmasının yanı sıra kolye ve bileklik yapımında da aksesuar olarak kullanılmaktadır. Bükülebilen metalden imal edilen ataçlar kıvrılıp bükülerek bunlara farklı şekiller verilebilir. Sizlere bu konuda ilham vermek için kalpli ataç yapımını paylaşıyoruz. Düz bir ataca farklı bir şekil vermek isterseniz, kalpli ataç nasıl yapılır? sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kalpli Ataç Nasıl Yapılır?

Evde kalpli ataç yapmak oldukça kolaydır. Bunun için tek yapmanız gereken metal ya da renkli bir ataç seçerek bunu büküp, fazlalık kısmı keserek kalp şekli vermek. Üzeri plastik kaplı olan renkli ataçları bükmek daha kolay olduğu için uygulamanın yapımında bunlardan kullanabilirsiniz. Size bahsedeceğimiz kolay yöntemi uygulayarak kısa sürede istediğiniz sayıda kalpli ataç yapabilirsiniz. Evde ataç varsa hemen uygulamayı yapmayı deneyebilirsiniz.

Kalpli Ataç
Kalpli Ataç

Gerekli Malzemeler

  • Renkli ya da metal ataç
  • Büyük bir makas ya da takı pensesi

Kalpli Ataç Yapımı

Ataç ve makas hazır ise kalpli ataç yapmak için aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde uygulamanız yeterlidir.

  • Kalp yapımında kullanmak istediğiniz atacı ilk olarak yanlamasına tutun.
  • Kağıdı kıstırmak için kullandığınız kolların her ikisini de yukarı doğru kıvırın.
  • Bu şekilde büyük V harfine benzer bir şekil elde edin.
  • Elde ettiğiniz bu şekilde kıvrık olarak gelen kolu diğer kol gibi açın.
Kalpli Ataç Yapımı Resimli Anlatım
Kalpli Ataç Yapımı Resimli Anlatım
  • Sonrasında her iki uzunlamasına açılan kolu aynı uzunlukta olacak şekilde kesin. Bu kesme aşamasında büyük bir makas ya da takı pensesi kullanabilirsiniz.
  • Uçlarını kestikten sonra ataç ile kalp yapımı tamamlanmış oluyor.

Hazırladığınız kalpli ataç düz renkli ise renklendirmek için evinizde bulunan oje, akrilik boya ya da sprey boyaları kullanabilirsiniz. Parlak renklerde kalpli ataçlarınızın olmasını istiyorsanız ataçları tutkala batırıp üzerine renkli simlerden dökerek parlak renklerde olmalarını sağlayabilirsiniz. Değişik renklerde çok sayıda hazırlayacağınız kalpli ataçları farklı tasarımlarda kullanabilirsiniz. Kitap ve defter sayfalarının kıvrılmasını önlemenin dışında kalp şeklindeki bu ataçları ipe takarak kolye ya da bileklik olarak kullanabilirsiniz. Evde bu keyifli uygulamayı denemek isteyenler için aşağıda kalpli ataç yapımı videolu anlatım paylaşıyoruz. Kolay gelsin. Ataç ile güzel bir takı yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız ataç ile yüzük nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Kaynak: www.kadinhanem.com

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir