Pop İt Nedir

Son dönemlerde hem ülkemizde hem de tüm dünyada popüler olan pop it çocuklar ve yetişkinler tarafından çok sevilmektedir. Farklı renk ve şekillerdeki pop itler hoş görünümleri ile dikkat çekmektedir. Popülerliği arttıkça da, pop it nedir? sorusunun cevabı merak edilmektedir. Sizlere bu konuda yardımcı olabilmek için yazımızda bu sorunun cevabını ve pop it hakkında merak edilenleri paylaşıyoruz.

Pop İt Nedir?

Bir oyuncak türü olan pop it, silikondan imal edilmekte olup asmr ve stres atıcı özelliği bulunmaktadır. İlk dönemlerde yuvarlak ve tek renk olarak gördüğümüz bu oyuncak zaman içinde kare, kalp, kelebek, ananas, dondurma ve daha birçok farklı şekilde karşımıza çıkmaya başlamıştır. Şekillerdeki bu farklılık renklerde de görülmekte olup günümüzde rengarenk tonlarda gökkuşağı pop itler de bulunmaktadır. Pop it büyük yuvarlak bir dairenin içinde bulunan çok sayıda oluşan baloncuktan oluşur. Bazı pop it modellerinin dışı kelebek, kalp ya da farklı şekillerde olsa da hepsinin içinde aynı şekilde baloncuklar bulunmaktadır.

Pop İt
Pop İt

Pop it üzerinde bulunan baloncuklara parmaklarınızla bastırdığınızda bunlar ses çıkararak içe doğru çökmektedir. Daha sonra tersini çevirerek aynı şekilde üzerlerine bastırarak baloncukların diğer tarafa doğru çökmesi sağlanır. Bu şekilde hem çıkan ses hem de silikonun yumuşak etkisi ile stres atmaya yardımcı olmaktadır. Orjinal bir pop it silikondan imal edilmiş olup, temizlenebilir, bükülebilir ve çift taraflı olarak kullanılabilir. Piyasada bulunan bazı popitler ise sadece baloncuklu bir görünüme sahip olup çift taraflı kullanıma uygun olmamakta ve üzerine bastırılınca da ses çıkarmamaktadır. Bu tarz ürünler sahte olduğu için pop it fiyatı normalden daha ucuz olabilir.

Evde pop it yapılır mı? diye merak ediyorsanız her ne kadar dışarıdakiler kadar dayanıklı olmasa da evde pop it yapmak mümkündür. Eva, kağıt, pet şişe, şeffaf ilaç kabı gibi malzemeler kullanarak kendi zevkinize uygun renk ve modelde tasarımlar yapabilirsiniz. Evde pop it yapımı konusunda fikir sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız origami pop it nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir