Kağıttan Kalemlik Yapımı

Kagittan-Kalemlik-Yapimi

Okulların açılması ile birlikte yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin ihtiyacı olan eşyalar hakkında kendin yap çalışmaları da daha fazla yapılmaya başlandı. Okula dönüş kendin yap çalışmaları olarak isimlendirilen bu çalışmalardan birisi de kağıttan kalemlik yapımı çalışmasıdır. Son derece kolay bir şekilde hazırlanan bu kalemliği kullanmak isteyen kişi kendi zevkine göre tasarlayabilir. Özellikle küçük çocukların hem el becerisi, hem hayal gücünü geliştirmesi için kağıt kalemlik yapımı çalışması önerilebilir.

Kağıttan Kalemlik Yapımı

Kağıttan kalemlik yapmak için evinizde bulunan malzemeleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmada kullandığım malzemelerin aynısı yerine benzerlerini kullanarak sizler de özel tasarımlarınızı yaratabilirsiniz.

Kağıttan Kalemlik Yapımı için Malzemeler

  • 3 adet renkli ya da düz A4 kağıtları
  • Yapıştırıcı
  • Makas
  • Silikon tabancası
  • Bir parça karton

Kağıttan Kalemlik Yapımı

Kağıttan kalemlik hazırlamak için renkli ya da beyaz A4 kağıdı kullanabilirsiniz. Eğer renkli kağıt kullanacaksanız ekstra başka süsleme yapmanız gerekmeyebilir. Ancak düz beyaz renkli A4 kağıdı ile hazırladığınız kalemliklere ekstra renklendirme, desenlendirme, süsleme işlemi yapmanız gerekir.

Kağıt kalemliği hazırlamak için ilk olarak A4 kağıdı enlemesine önünüze alın ve kareye benzer bir şekilde oluşması için tam ortadan ikiye bölün. Aynı işlemi 3 kağıt içinde yapıp 6 adet dikdörtgen kağıt elde edin. Elde ettiğiniz bu dikdörtgen kağıdı uzunlamasına önünüze alın. Eşit olacak şekilde 4 katlama yeri belirginleştirin. Katlama yerlerini belirginleştirdikten sonra kağıdın dört tarafından içeri doğru üçgen şeklinde katlayın. Bu katlamayı videoda gördüğünüz şekilde yapın.

Sonrasında içeri doğru katladığınız üçgen bölümleri ilk katlama yerlerinden yeniden katlayıp uzun bir dikdörtgen elde edin. Bu dikdörtgeni yeniden uzunlamasına önünüze alın. İlk başta yaptığınız gibi eşit dört katlama yeri belirginleştirin. En son üçgen şeklinde birbirlerinin içinde geçirip kalemliğin ilk haznesini oluşturun.

Bu şekilde diğer kağıtları da hazırlayıp 6 adet hazne elde edin. Bu hazneler üçgen şeklinde olacaktır. Bir yapıştırıcı yardımı ile üçgenleri birbirine yapıştırıp altıgen elde edin. Bu altıgene uygun şekilde kartondan parça kesin. Kestiğiniz bu parçayı sıcak silikon yardımı ile altıgen parçaya yapıştırın. Artık kalemliğinizi kullanabilirsiniz…

Kağıt ile kalemlik yapımı çalışmamın detaylarını Youtube kanalımda bulabilirsiniz. Daha detaylı şekilde videomdan izleyerek kolaylıkla bu kalemliği siz de yapabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz Eva ile Pop İt Nasıl Yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir