Krem Şantili Çikolata Soslu Kek

Cikolata-Soslu-Kremsantili-Kek-Tarifi

Kremşantili çikolata soslu kek tarifi ile misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Yapım aşaması normal keklerden farksız olan bu keki sunum aşamasında üzerine dökeceğiniz sos ile farklılaştırabilirsiniz. Hemen hemen her damak tadına uyan ve herkesin çok hoşuna gidecek olan kremşantili çikolata soslu kek tarifi malzeme listesi ve yapım aşamalarına gelin birlikte göz atalım.

Kremşantili Çikolata Soslu Kek Tarifi

Kremşantili çikolata soslu kek tarifini sade hazırlayabileceğiniz gibi isterseniz üzerine çikolata sosu da hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazır çikolata soslarını kullanabilirsiniz. Ya da toz halinde olan evde süt ile karıştırılan çikolata soslarından da hazırlayabilirsiniz. İsterseniz çikolata sosunuzu sütlü ya da bitter çikolata ile de hazırlayabilirsiniz. Bunun için kullanmak istediğiniz çikolataları ısıya dayanıklı bir cam kase içine alın. Kaynar su dolu bir çaydanlığın üzerine bu kaseyi yerleştirin. Suyun buharı ile çikolata tamamen eridikten sonra kekin üzerine dökebilirsiniz.

Kremşantili Çikolata Soslu Kek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker (200ml)
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Bir çay bardağı sıvı yağ ( 120 ml)
  • Bir su bardağı süt (200ml)
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Üzeri çikolata sosu için;

  • Hazır çikolata sosu ya da normal çikolata

Kremşantili Çikolata Soslu Kek Yapılışı

Kremşantili kek için ilk olarak yumurtalar ve toz şekeri çırpma kabı içine alın. Yumurtalar beyaz renk alana kadar mikserin en yüksek derecesinde çırpın. Yaklaşık 2-3 dakika çırpmanız yeterli olacaktır. Bu aşamada mikserin yüksek derecesinde çırpmak yumurta kokusunun giderilmesi için önemlidir.

Yumurtaları çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Karışan sıvı malzemelerin üzerine kuru malzemeleri elek ile eleyerek ekleyin. Kek harcı homojen kıvam alana kadar kısa süreli spatula ile malzemeleri karıştırın. Bu aşamada ilk başta köpürttüğünüz yumurtaların sönmemesi için dikkatli olmanız gerekir.

Keki pişireceğiniz kalıbı margarin ile yağlayın. Kalıbın sadece taban kısmını değil yan kenarlarını da katı yağ ile yağlayın. Pürüzsüz kıvam alan kek harcını kalıp içine dökün. İçindeki hava kabarcıklarının sönmesi için kalıbı tezgaha bir kaç kere vurun. Keki pişirmek için fırını 170 derece ısıya ayarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki 35-40 dakika pişirin. İlk 25 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Daha sonra kürdan testi ile keki kontrol edebilirsiniz.

Hazır olan kremşantili kek tarifini fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Üzerine çikolata sosunu döktükten sonra hindistan cevizi ya da toz şam fıstığı ile süsleme yapabilirsiniz. Tarifi beğendiyseniz Fırınsız Tencere Keki tarifimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap hobi videoları için Youtube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir