Ev Yapımı Cappucino Tarifi

Ev Yapımı Cappucino Tarifi

Ev yapımı cappuccino tarifi, bol köpüklü bu içeceği sevenlerin evde de yapabileceği çok pratik bir uygulamadır. Sıcak bir fincan cappuccino içmeye kimse kolay kolay hayır diyemez. Soğuk kış günlerinde sevdiklerimizle birlikte evde içeceğimiz sıcacık içeceklerle keyifli vakit geçirebiliriz. Mutfakta kısa sürede yapacağınız bol köpüklü sıcacık 1 fincan içecek içinizi ısıtıp, sevdiklerinizle yapacağınız sohbetlere ayrı bir tat katacaktır. Ev yapımı sıcak ve lezzetli bir içecek tarifi arayanlar için cappuccino tarifi ve malzeme listesini aşağıda paylaşıyoruz.

Evde Cappuccino Yapımı

Evde Cappuccino Malzemeleri

  • 2 fincan süt
  • 2 çay kaşığı nescafe
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • 2 çay kaşığı toz şeker

Not: Bu malzeme listesi 2 kişilik cappuccino yapımı içindir. 2 kişiden fazla iseniz, kişi sayısına göre malzeme oranını arttırarak yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Cappuccino Tarifi

Evde cappuccino yapmak için sıcak süt ve bol köpüklü kahve gerekmektedir. İlk olarak sütü ısıtmakla ile başlayın. Eğer önce kahveyi köpürtüp daha sonra sütü ısıtırsanız aradaki bekleme süresinde kahvenin köpüğü sönebilir. Bu hatırlatmamızı yaptıktan sonra tarifimize geçebiliriz.

Sütü bir cezvenin içine alın ve kaynatın. Kaynar sütü 2 fincana paylaştırın. Bu şekilde sütü hazırladıktan sonra sıra geldi içeceğimize lezzet katacak olan köpüğünü yapmaya.

İlk önce küçük bir kavanozun içine belirtilen miktarda toz şeker, su ve nescafeyi koyun. Kavanozun kapağını kapattıktan sonra bunları iyice köpürene kadar hızlı bir şekilde çalkalayın.

Yaptığınız bol köpüklü karışımı fincandaki sütlerin üzerine ilave edin ve soğutmadan için. Afiyet olsun. Evde cappuccino içmek için dışarıdan hazır karışım almak yerine bu tarifimizi uygulayarak, canınız her istediğinde bol köpüklü bu enfes içeceği yudumlayabilirsiniz. Yanında bir dilim kek ile tüketeceğiniz bol köpüklü kahve kendinizi daha keyifli ve zinde hissetmenize yardımcı olacaktır.

Cappuccino yapımı oldukça kolaydır. Tarifi şekersiz olarak da yapmanız mümkün fakat o zaman arzu ettiğiniz şekilde bol köpüklü olmayacaktır. Tarifimizde köpüğü oluşturan şekerdir. Bu pratik tarifi gün içinde canınız sıcak bir içecek çektiğinde hemen yapabilirsiniz. Misafirlerinize de çay yerine farklı bir içecek ikram etmek isterseniz mutfakta hemen hazırlayıp onları da bu güzel lezzetle tanıştırabilirsiniz. Tarifimizi beğendiyseniz başka içecek tarifleri için İçinizi Ferahlatacak 3 Ev Yapımı İçecek konumuza da göz atabilirsiniz. Kendin yap hobi videoları izlemek için Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir