Kırmızı Biber Çorbası

Kırmızı Biber Çorbası

Kırmızı biber çorbası, diyet yapanların karnını doyurmasını sağlarken kilo vermelerini de kolaylaştırmaktadır. Bildiğiniz gibi kırmızı biberin yağ yakıcı özelliği vardır, bu özellik çorbayla birleştiğinde daha da etkili olmaktadır. Kırmızı biber çorbası, rengi ve tadıyla değişik ve lezzetli bir diyet çorbası özelliği taşımaktadır. Öğlen yemeğinde 1 kase bu çorbadan içmeniz halinde akşama kadar tok kalabilirsiniz. Bu güzel çorbayı denemek isteyenler için şimdi çorbanın malzemelerini ve yapılışını veriyoruz…

Kırmızı Biber Çorbası

Kırmızı Biber Çorbası için Gereken Malzemeler

  • 15 tane kırmızı biber
  • 1 tane kuru soğan
  • Bir diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Biraz karabiber
  • Biraz pul biber
  • Su

Üzeri için

  • Yarım demet maydanoz

Kırmızı Biber Çorbası Yapılışı

Kırmızı biberleri güzelce yıkadıktan sonra içlerini açıp, çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra kırmızı biberleri iri parçalar halinde doğrayın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve onu da iri bir şekilde doğrayın. Sarımsağı da temizleyip birkaç parçaya bölün.

Daha sonra çorbayı yapacağınız tencereye kırmızı biber, soğan, sarımsak ve belirtilen miktarda biber salçasını alın. Bu malzemelerin içine soğuk su ilave edin. Koyacağınız su malzemenin üzerini geçmemeli. Salça tamamen eriyinceye kadar sürekli karıştırın. 20 dakika kadar orta ateşte kaynatın, baharatlarını da ilave edin. Biberler yeterince yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve malzemeyi blenderdan geçirin. Kırmızı biberli diyet çorbası servise hazır, çorba servis kasesine alabilirsiniz.

Son olarak yarım demet maydanozu da ince ince kıyarak çorbanın üzerine serpin ve sıcak olarak için. Eğer maydanoz sevmiyorsanız, üzerine serpmeden de tüketebilirsiniz. Kırmızı biberli çorba kilo vermek için de etkili olduğundan diyet çorbası olarak da geçer.

Kırmızı biberli diyet çorbası tarifi bu şekilde olup, sizlerin de gördüğünüz gibi yapımı son derece kolaydır. Bu çorbayı ailecek yiyeceğiniz akşam yemeklerinde ve özel yemek davetlerinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tarifimizi beğendiyseniz ilginizi çekebilecek diğer çorba tariflerimize de göz atabilirsiniz. Bu çorba tariflerinden birisi olan Düdüklü Tencerede Kırmızı Mercimek Çorbası tarifini de inceleyebilirsiniz. Bunların yanında kendin yap hobi çalışmaları için Youtube kanalımızda yer alan videoları da izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir