Cevizli Tahinli Kabak Tatlısı

Cevizli Tahinli Kabak Tatlısı

Cevizli tahinli kabak tatlısı kış aylarının en sevilen lezzetlerinden birisidir. Yapımı son derece kolay olan bu tatlının ilk denemesinde bile harika sonuçlar almak mümkün. Bir kaç önemli noktaya dikkat edildiğinde nefis tatlar yaratacağınız kabak tatlısı tarifi ve malzemelerini yazımızın devamında bulabilirsiniz. Son derece kolay bir şekilde hazırlanan bu tatlı ile siz de kısa sürede sevdikleriniz ve kendiniz için nefis bir lezzet hazırlayabilirsiniz.

Cevizli Tahinli Kabak Tatlısı

Kabak tatlısının en lezzetli hali şüphesiz ki tahinli, cevizli yapılan servisidir. Servis aşamasında değişik malzemeler kullanılsa da tatlının yapım aşaması aynıdır. En pratik şekilde kabak tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamasındaki püf noktalarına sizleri daha fazla bekletmeden geçmek istiyoruz.

Cevizli Tahinli Kabak Tatlısı için Malzemeler

  • 1 kilo balkabağı
  • 2 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Tahin

Cevizli Tahinli Kabak Tatlısı Yapılışı

Tatlıyı hazırlamak için ilk olarak balkabağını dilimleyin. Dilimleri keserken çok ince ya da çok kalın olmamasına dikkat edin. Büyük dilimlerin ardından servis sırasında güzel görünecek şekilde üçgen şeklinde tek porsiyonluk olarak kabakları doğrayın. Hazırladığınız kabakların hepsini derin ve geniş bir tencere içine alın. Kabakların üzerine her yerlerine gelecek şekilde toz şekeri ekleyin. Bu aşamada isterseniz damak tadınıza göre daha fazla ya da daha az toz şeker koyabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde en az 2-3 saat bekletin.

Kabaklar toz şeker ile birlikte suyunu bırakınca tencerenin kapağını açın. Tencerenin üzerini kaplayacak büyüklükte bir pişirme kağıdı ile üzerini kapatın. Yeniden kapağını kapatın. Tencereyi büyük ocak gözüne alın. En kısık ateşte kabakları pişirmeye başlayın.

İlk yarım saat kabakların üzerini kesinlikle açmayın. Yarım saatin sonunda kapağını açıp kontrol edin. Kabaklar pişmiş ise pişirme kağıdını yeniden tencere üzerine yerleştirin. Bu sefer kapağını kapatmadan sadece 5 dakika daha pişirin.

Pişen kabak tatlısını servis tabağına alın. Kabak üzerine biraz şerbetinden dökün. Üzerine damak tadınıza göre tahin ve ceviz ekleyin. Ceviz ve tahin miktarını kendi zevkinize göre siz belirleyebilirsiniz. Misafirleriniz için de lezzetli bir ikramlık olabilecek bu tarifimizi beğendiyseniz bir diğer yazımız olan Elma Tatlısı Nasıl Yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir