Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir

Dudak Çatlaklarına Ne İyi Gelir

Dudaklar vücudumuzun önemli organlarından birisidir. Hem görünümde, hem de temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için önemli olan dudaklarda zaman zaman çatlaklar ve yaralar meydana gelir. Bu çatlaklar derinliklerine göre kişinin yaşam kalitesini belirli ölçüde düşürür. Bu yazımızda sizlerle dudak çatlamasına ne iyi gelir sorusunu cevabını paylaşacağız.

Dudak Çatlamasının Nedenleri

Dudak çatlaması farklı sebepler ile ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Tedavisi için ilk olarak dudak çatlaklarının nedenlerinin iyi belirlenmesi gerekir. Genel olarak dudak çatlamasının nedenleri şu şekilde sıralanabilir.

  • Bazı vitamin ve minerallerin eksikliği
  • Vücudun susuz kalması
  • Ağızdan nefes alıp verme
  • Soğuk ve kuru havada fazla kalma
  • Özellikle A vitamini eksikliği
  • Asitli içecekleri fazla tüketme
  • Bazı kimyasal malzemelerin yan etkileri
  • Bazı kullanılan ilaçların yan etkileri

Dudak çatlaması sorununda ilk olarak yukarıdaki nedenlerden hangisinin sebep olabileceğinin analiz edilmesi gerekir. Sonrasında nedenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler alınmalı.

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir

Dudak çatlaması için evde uygulanabilecek bazı yöntemler vardır. Bu yöntemlerin en önemli özellikleri evde bulunan malzemeler ile uygulanabilir olmasıdır. Siz de dudak çatlakları için bu malzemelerden faydalanabilirsiniz.

Salatalık : İçeriğinde bolca su bulunan salatalık dudak çatlakları için de ideal bir tedavi maddesidir. Uygulama için salatalıktan bir parça kesip sulu tarafını dudaklarınıza sürün. 15-20 dakika bu şekilde bekleyin. Ardından bol su ile dudaklarınızı durulayın.

Bal : Dudak dokularını güçlendirmek için balı tek başına dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Uygulama için parmağınız ile dudaklarınızı tamamen kaplayacak kadar bal sürün. Balı yalamadan 15 dakika bu şekilde bekletin. Sonrasında dudaklarınızı bol su ile yıkayın. Uygulamayı haftada 2-3 kere yapabilirsiniz.

Süt ve gül yaprakları : Dudak çatlaklarınızı evde tedavi etmek için süt ve gül yaprakları kullanabilirsiniz. Uygulama için bir kase ılık süt içine bir avuç gül yaprağı koyun. Bu şekilde yarım saat bekletin. Sonrasında gül yapraklarını sütün içinden çıkarın. Ezerek püre haline getirin. Bu püreyi uyumadan önce dudaklarınıza sürün. Sabah bol su ile yıkayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı : Katı halde bulunan bu yağı dudaklarınıza düzenli olarak uygulayarak çatlamalarını önleyebilir ve tedavi edebilirsiniz.

Su : Dudakların çatlaması gün içinde suyun az tüketilmesinden kaynaklanır. Bunun için günde en az 8-10 bardak su tüketmek dudakların nem dengesinin sağlanması ve korunması için önemlidir.

Aloe vera : Aloe vera jeli saç ve cilt bakımında yoğun olarak kullanılan doğal bir maddedir. Bu maddenin etkilerini görmek için aloe vera yaprağından kesip jelini sıkın. Bu jeli dudaklarınıza uygulayın. Her gece yatmadan önce uygulayıp sabah bol su ile yıkayabilirsiniz. Bu şekilde 3-4 gün içinde dudaklarınızdaki çatlaklardan kurtulabilirsiniz.

Toz şeker : Dudaklardaki çatlakların yok edilmesi için toz şeker uygulanabilir. Bunun için bir tatlı kaşığı toz şeker ile bir tatlı kaşığı balı karıştırın. Karışan malzemeleri dudaklarınıza sürün. 5 dakika bu şekilde bekletin. Ardından bol su ile durulayabilirsiniz.

Dudak çatlakları için yukarıdaki yöntemlerin dışında özel kozmetik ürünler de kullanabilirsiniz. Bu ürünleri kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, dudaklarınızdaki çatlakların sebeplerine yönelik olmasıdır. Yazımızı beğendiyseniz bir diğer yazımız olan Dudak Peelingi Nedir yazımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir