Kalpli Ataç ile Kitap Ayracı Yapımı

Kalpli Ataç ile Ayraç Yapımı

Kalpli ataç ile kitap ayracı yapımı çalışması ile sevimli mi sevimli ayraçlar hazırlayabilirsiniz. Evde bulunan malzemeleri değerlendirerek hazırladığınız bu ayraçları kendi zevkinize göre tasarlayabilirsiniz. Hem kitaplar, hem defterler için kullanabileceğiniz ataçtan kolay ayraç yapımı detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kalpli Ataç ile Kitap Ayracı Yapımı

Ataç ile kolay ayraç yapımı için ilk olarak ayraca kalp şekli vermeniz gerekir. Bunun için sitemizde yer alan Kalpli Ataç Nasıl Yapılır konumuza da göz atabilirsiniz. Ataca kalp şekli verdikten sonra uç kısmındaki fazla kısmı makas ile kesin. Sonrasında elinizle iyice düzeltip tam kalp şekli verin. Hazır olan kalpli atacı kullanarak ayracı hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Renkli ataç
  • 50 cm uzunluğunda 1 mm mumlu ip
  • 3 adet seramik boncuk
  • Makas
  • Çakmak

Yapılışı

Kalpli atacı hazırladıktan sonra uç kısmını kesin. Kullanacağınız ipi kalbin tam orta noktasından yukarıdan bir düğüm ile bağlayın. Sonrasında örmeye başlayın. Atacın kenarını örerken ipi atacın bir altından bir üzerinden geçirerek düğüm atın. Bu şekilde düzgün bir şekilde ip ile atacın kenarını kaplayın. Sonrasında ilk başlangıç kısmına gelince yeniden ipi düğümleyin.

Kalpli Ataç
Kalpli Ataç

Kalan uzun ipi kesmeden boncukları bu ipten geçirin. Boncukları sabitlemek için uç kısmına düğüm atın. Fazla ipi kesin ve çakmak ile uç kısımlarını yakarak yapıştırın. Örnek çalışmada 3 adet boncuk kullanılmıştır. Siz isterseniz daha fazla ya da daha az boncuk kullanabilirsiniz.

Çalışma için istediğiniz ip türünü kullanabilirsiniz. Evde bulunan yünlü ipler, dikiş ipleri ya da makrome örgü iplerini kullanabilirsiniz. İplerin kalınlıklarının 1,5 mm den kalın olmamasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Boncuk seçiminde de iplerin kalınlığı ile boncukların deliklerinin kalınlığının uygun olmasına dikkat edin.

Elinizde renkli ataç yok ise metal ataçları da aynı çalışma için kullanabilirsiniz. Atacınıza şekil vermekte zorlanırsanız takı yapımında kullanılan minik penselerden yardım alabilirsiniz. Makas ile atacı kesemediğiniz durumlarda da yine takı teli kesiminde kullanılan minik kesici penselerden yardım alabilirsiniz.

Kalpli ayraç yapımı detayları için Youtube kanalımızda yer alan videomuza göz atabilirsiniz. Bu video ile hem kalpli atacı hazırlayabilir, hem de ayracı hazırlayabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir