Evde Kaş Gürleştiren Formüller

Evde Kaş Gürleştirmenin Formülleri

Evde kaş gürleştiren formüller düzenli uygulandığında kısa sürede gür ve şekilli kaşlara sahip olabilirsiniz. Yüz güzelliği ve mimik anlamı için önemli yere sahip olan kaşların, şekil alması, kalın ve gür olmasına bağlıdır. Bu nedenle ince yapılı, seyrek kaşları şekillendirmeden önce ekstra uygulamalar yapılması gerekir. Bu ekstra uygulamaların kimileri doğal malzemeler ile yapılabilirken, kimileri için düzenli kozmetik ürünleri kullanılması gerekir. Zahmet veren bu uygulamaları yapmadan doğal yöntemler ile kaş kalınlaştırma uygulamalarını yapabilirsiniz.

Evde Kaş Gürleştiren Formüller

Daha anlamlı bakışlar ve daha hoş bir sima için kaşlarınızın şekillenmesine özen göstermeniz gerekir. Bunu yapabilmek için ise gür kaşlara sahip olmak gerekir. Aşağıda vereceğimiz formüllerden bazılarını uygulayarak evde kaş gürleştirme işlemi yapabilirsiniz.

Sarımsak

Gerekli Malzemeler

  • 1-2 diş sarımsak

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Sarımsak uygulamasını kaşlarınız için haftada 3-4 kere uygulamanız yeterli olacaktır. Sarımsaklar küçük ise 2 diş büyük ise bir diş sarımsak yeterli olabilir. Uygulama için sarımsağı ikiye bölüp kaşlara bastırarak sürün. 30 dakika sonra kaşları bol su ile yıkayın.

Hint Yağı

Gerekli Malzemeler

  • Bir kaç damla hint yağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bu uygulamayı yapmadan önce alerjinizin olup olmadığını denemek için vücudunuzun küçük bir bölümüne hint yağı sürün. Kızarma ya da tahriş yok ise uygulamayı yapabilirsiniz. Hint yağı uygulaması için bir kaç damla hintyağını parmak uçlarınızla kaşlarınıza uygulayın. Yağı kaşta 30 dakika beklettikten sonra, yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Daha dolgun kaşlar için bu yöntemi en az 6 hafta boyunca uygulayın.

Yumurta Sarısı

Gerekli Malzemeler

  • Bir adet yumurta

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bu uygulamayı haftada iki ya da üç kere yapabilirsiniz. Uygulama için bir adet yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Yumurtanın sarısını kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı kaşlarınıza sürün. 20 dakika sonra ılık suyla durulayın.

Aloe Vera Jeli

Gerekli Malzemeler

  • Aloe vera yaprağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bu uygulamayı günde bir kaç kere tekrar edebilirsiniz. Uygulama için aloe vera yaprağını soyarak jelini çıkartın. Bu jeli kaşlarınıza sürün. Yaklaşık 30 dakika bekletin. Süre sonunda kaşlarınızı su ile durulayın.

Soğan Suyu

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı soğan
  • 2 çay kaşığı suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Uygulamayı iki günde bir kere uygulamanızı öneririz. Uygulama için soğanı blendera atarak macun kıvamına getirin. Bir parça pamuk yardımıyla kaşlarınıza sürüp bir saat bekletin. Sürenin sonunda başka bir parça pamuğu limon suyuna batırıp kaşınızı temizleyin.

Yukarıda verdiğimiz yöntemler ile siz de kalın kaşlara sahip olabilirsiniz. Doğal kaş kalınlaştırma yöntemleri içinde istediklerinizi ayrı günlerde uygulayabilirsiniz. Aynı anda birden fazla doğal malzemeyi uygulamamanızı öneririz. Yazımızı beğendiyseniz Saç Yumuşatıcı Doğal Yöntemler yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir