İki Renkli Makrome Bileklik Yapımı

İki Renkli Makrome Bileklik Yapımı

İki renkli makrome bileklik yapımı ile istediğiniz renklerde örme bileklikler hazırlayabilirsiniz. Yapım aşaması son derece kolay olan bu bileklikleri, kadın, erkek ve çocuklar için farklı boyutlarda hazırlayabilirsiniz. Örnek olarak verdiğimiz ip ölçüleri, orta kalınlıkta bileğe sahip kadınlar içindir. Çocuklar için daha küçük ölçüde, erkekler içinse daha büyük ölçülerde hazırlanabilir. Şimdi sizleri daha fazla bekletmeden bilekliğin yapım aşamalarına geçmek istiyoruz.

İki Renkli Makrome Bileklik Yapımı

Makrome bileklikler, her yaşta severek kullanılıyor. Hazır olarak takı satan mağazalarda bulunan bu bileklikler, özel ipleri ile evde de hazırlanabiliyor. Ayarlanabilir kapama ile hazırlayabileceğiniz makrome bileklikleri, iki renkli ya da tek renkli olarak hazırlayabilirsiniz. İki renkli olarak hazırlamak için gerekli olan malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 mm siyah paraşüt ipi 35 cm
  • 0,8 mm yeşil paraşüt ipi 70 cm
  • 0,8 mm pembe paraşüt ipi 70 cm
  • Kapama için 1 mm siyah 25 cm paraşüt ipi
  • Makas
  • Çakmak
  • İki adet boncuk

Bileklik Yapılışı

70 cm olarak hazırladığınız ipleri birbirine tek bir düğüm ile bağlayacak şekilde elinize alın. Düğüm atmak için ipleri yuvarlak yapın. Uç kısımlarını yuvarlak içinden geçirirken sabit olarak ayarladığınız siyah ipin de bir ucunu bu yuvarlak içinden geçirin. Siyah ipin uç kısmından 10 cm kadar pay bırakıp düğümü ayarlayın. Bağladığınız ipi farklı renkteki ipi farklı yönlere doğru ayırın ve siyah ipi bir kıskaç ile düz zemine sabitleyin.

Makrome bilekliği örmek için kare düğüm tekniğini kullanın. Kare düğüm için ortadaki sabit ipin üzerinden sağdaki ipi geçirin. Diğer tarafta bulunan ipi dik olarak karşıdan yatay olarak getirdiğiniz ipin üzerinden geçirin. Sonrasında sabit ipin altından çapraz olarak ipi karşıya geçirip düğüm atın. Aynı işlemi bir sonraki sıra için sabit ipin diğer tarafından yapın. Bu şekilde bir sağ taraftan bir sol taraftan düğüm atarak kare makrome düğümü ile bilekliği bitirin.

Makrome bilekliği ördükten sonra kapama kısmı için asansör kapama yapabilirsiniz. Asansör kapama için 25 cm uzunluğunda bir ip kullanabilirsiniz. Asansör kapama yapmak istemezseniz ayrıca ip kullanmanıza gerek olmayacaktır. Bilekliğin iki ucuna küçük boncuklardan geçirip düğüm atın. Fazla ipleri çakmak ile yakıp yapıştırın.

İki renkli makrome bileklik modelini paraşüt ipi dışında mumlu ip ya da floş ipler ile de hazırlayabilirsiniz. İsterseniz iki farklı ip yerine 140 cm uzunluğunda tek renk ip de kullanabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz S Düğüm Makrome Bileklik Yapımı yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca diğer bileklik modelleri için Youtube kanalımızı da inceleyebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir