Vakumlu Poşet Nedir Nasıl Kullanılır

Vakumlu Poşet Nedir Nasıl Kullanılır

Vakumlu poşet nedir, nasıl kullanılır sorusu bu pratik ürünü ilk defa kullanacak olanların akıllarında yer etmektedir. Son senelerde ülkemizde de yaygın şekilde kullanılmaya başlanan bu poşetler, giyim ve ev tekstili ürünlerinin bozulmadan saklanmasında kullanılıyor. Giyim ya da tekstil ürünlerinin poşet içindeki fazla havasını alarak çok daha küçük boyutlara ulaşmasını sağlayan bu poşetler, son derece basit bir şekilde kullanılıyor. Merak edenler için lafı daha fazla uzatmadan hemen konumuza başlamak istiyoruz.

Vakumlu Poşet Nasıl Kullanılır?

Vakumlu poşetler farklı boyutlarda, farklı markalarda olabilir. Genel olarak kullanımları aynı olsa da kullanma talimatlarını okumanızı ve bu talimatlara göre poşetleri kullanmanızı öneririz. Eğer satın aldığınız vakumlu poşet çeşitlerinde kullanma talimatı yoksa, aşağıdaki aşamaları takip edebilirsiniz.

  • İlk olarak giysi ya da tekstil ürünlerinizi temizleyip düzeltin. Her biri birbiri ile aynı boyutta olacak şekilde güzelce katlayın. Bu katlama aşamasında ürünlerin çok sıkışacağını unutmayın. İğne boncuk gibi kumaşlara zarar verebilecek detayları olan ürünleri vakumlarken çok daha fazla dikkatli olun.
  • Katladığınız ürünleri dikkatlice poşet içine yerleştirin. Poşeti tıka basa doldurmamaya özen gösterin. Ürünlerin poşet içinde her yere aynı şekilde yayılmış olması da önemlidir. Bu noktayı da mutlaka göz önünde bulundurun.
  • Yerleşimden sonra poşetin kilidini düzgün bir şekilde yapın. Hiç açık yeri kalmamasına dikkat edin.
  • Poşet üzerindeki vakum deliğini açın. Elektrik süpürgesi yardımı ile poşet içindeki havayı tamamen çekin.
  • En son adım olarak bu vakum deliğini kapatın.

İnce bir hal almış olan poşeti bu şekilde saklayabilir ya da rulo şeklinde sararak daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.

Vakumlu poşet nasıl kullanılır, sorusunun cevabından bu poşetlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalara da bakalım. Vakumlu poşetleri kullanırken;

  • İçine çok fazla eşya koymamaya,
  • Elektrik süpürgesi ile en fazla 30 saniye çekim yapmaya,
  • Poşet içindeki eşyaların kuru ve temiz olmasına,
  • Poşet içine gıda ya da temizlik malzemeleri koymamaya, dikkat edilmelidir.

Evde yerden tasarruf sağlayan vakumlu poşetleri uygun şekilde uzun süre kullanabilir, giyim ve tekstil ürünlerinizi güvenle saklayabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz sitemizin diğer yazılarına da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir