Evde Siyah Maske Tarifi

Evde Siyah Maske Tarifi

Evde siyah maske tarifi cildine kozmetik ürün kullanmak isteyen ancak bakımını da ihmal etmek istemeyenler için güzel bir tariftir. Doğal ve ekonomik olmasından dolayı son dönemlerde sıklıkla tercih edilen bu maske, hazır olarak satılabildiği gibi evde de doğal malzemeler ile hazırlanabiliyor. Bu yazımızda sizlerle doğal siyah maske tarifi malzemeleri ve uygulamasını paylaşacağız.

Evde Siyah Maske Tarifi

Evde siyah maske hazırlamak için doğal malzemeler kullanılabilir. İlk uygulamadan itibaren ciltte olumlu etkileri olan bu maskeyi haftada sadece bir kere cildinize uygulamanız yeterli olacaktır. Cildinizdeki siyah nokta ve lekelerin kısa sürede gözle görülür şekilde yok olduğunu bu maske sayesinde görebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı aromasız toz jelatin(10 g)
  • 3 çorba kaşığı az yağlı süt (30 g)
  • 1 kapsül etkinleştirilmiş karbon
  • Kase
  • Kaşık
  • Fırça

Hazırlanışı 

Maske için gerekli olan jelatini bir kase içine boşaltın. Üzerine sütü ekleyip tahta ya da silikon bir kaşık ile topakları gidene kadar karıştırın. Homojen kıvam alan karışımı mikrodalga fırın içinde 15-20 saniye kadar ısıtın. Karışımı fırından çıkardıktan sonra kapsülü ekleyip karıştırın. Karışım homojen kıvam aldıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz.

Uygulanışı

Maskeyi cildinize uygulamadan önce güzelce temizleyin. Ardından bir fırça yardımı ile ince tabaka halinde cildinize sürün. Maske cildinizde tamamen kuruyana kadar 20-30 dakika kadar bekletin. Cilt üzerinde kuruyan maskeyi kenarlarından tutarak soymaya başlayın. Soyma aşamasında cildinize yumuşak davranıp tahriş olmamasına dikkat edin. Maskeyi tamamen yüzünüzden soyduktan sonra kalan kalıntıları çıkarmak için ılık su ve sabun ile durulayabilirsiniz. Maskeyi temizledikten sonra uygulama bölgesini cildinizin tipine uygun nemlendirici malzemeler ile nemlendirin.

Siyah maskeyi cildinizdeki siyah noktalar azalana kadar uygulamaya devam edebilirsiniz. İhtiyaca göre ilk olarak haftada iki gün uygulayabilirsiniz. Ancak haftada ikiden fazla uygulanması cildin doğal yapısını bozup daha farklı cilt problemlerine neden olabilir. Bu tür sorunların yaşanmaması için haftada ikiden fazla maskenin uygulanmaması gerekir. Cilt biraz kendini toparladıktan sonra haftada bir kere bu maske uygulanabilir. Hazır olarak kullanılan siyah maskelerde de kullanım süreleri aynı şekildedir.

Yazımızı beğendiyseniz Siyah Maske Nedir konumuza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir