Bakır-Nasıl-Temizlenir

Bakır nasıl temizlenir sorusu, evinde bakır eşyaları bulunanların merak ettikleri sorulardan birisi. Zaman içinde toz ve kirler nedeni ile parlaklığını yitiren bakır eşyaların temizlenmesi için evde bulunan malzemelerden yardım alınır. Bu malzemeleri bakır eşyalara uygulayarak doğal ve pratik bir temizleme sağlayabilirsiniz.

Bakır Nasıl Temizlenir

Hem süs eşyası olarak hem de kullanımda çok şık duran bakır eşyaların zaman içinde kirlenmesi, ilk günkü parlaklıklarını yitirir. Bakır takı ya da eşyaların ilk günkü parlaklıklarını geri kazanması için özel temizleyici ve bakır temizleme bezlerinden satın alınır. Bu malzemeleri üzerinde yazdığı şekilde kullanarak bakır eşyalarınızı kısa sürede ilk günkü parlaklıklarına kavuşturabilirsiniz. Bunların dışında aşağıdaki bakır temizleme yöntemleri ile de istediğiniz sonucu elde edin.

Bira ile bakır temizleme yöntemi : 

Bakırların parlaması için biraz  bira kullanın. Uygulama için bakır eşyayı uygun büyüklükte bir leğen ya da tencere içine alın. Eşyanın üzerini kaplayacak kadar kap içine biraz koyun. Bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün bakırı içinden çıkarın. Hiç su değdirmeden kadife bir parça bez ile eşyayı kurulayın.

Kül ile bakır temizleme yöntemi : 

Uygulanan en eski bakır temizleme yöntemlerinden biri, kül ile bakır temizleme yöntemidir. Bu uygulama için mangal yaptığınız zaman mangalın en üzerinde kalan giden beyaza dönmüş olan külleri kullanın. Bir kap içine bu külleri saklayın, ihtiyaç duyduğunuz zaman bakır eşyalarınızı bir bez yardımı ile bu külle ovun. Sonrasında külü arındırmak için su ile yıkamayın. Bunun yerine nemli bir bez ile külü bakırların üzerinden silerek çıkarmayı deneyin.

Evdeki Malzemeler ile Bakır Temizleme

Limon ile bakır temizleme yöntemi :

Limon ile bakır temizleme yöntemi, evde uygulanabilecek en kolay ve pratik bakır temizleme yöntemi. Bu uygulama için misket limonlarından kullanabilirsiniz. Bir adet limonu ortadan ikiye bölüp iç kısmını bakır eşya üzerine sürerek gezdirin. Bu şekilde bakır yeniden parlayana kadar uygulamaya devam edin.

Ketçap ile bakır temizleme yöntemi : 

Bakırları parlatmak için kullanılan malzemelerden bir tanesi de ketçaptır. Hem bakır takılar, hem bakır eşyalar için ketçap yöntemini uygulayabilirsiniz. Uygulama için biraz ketçabı bakır üzerine sürün. Yaklaşık 5 dakika kadar ovalayın. Daha sonra saf su ile bakırı durulayın.

Limon ve deniz tuzu ile bakır temizleme yöntemi : 

Limon ve deniz tuzu ile bakır temizleme yöntemi de evde uygulanan pratik uygulamalardan birisi. Bu uygulama için bir kap içine biraz deniz tuzu alın. Üzerine limonun suyunu sıkın ve karıştırın. Karışım macun kıvamına gelince bakır eşya üzerine sürün. Yaklaşık 5 dakika kadar  bekletip sonrasında durulayın. Uygulama için macun hazırlarken bakır eşyanın büyüklüğüne göre malzeme miktarını artırıp eksiltebilirsiniz.

Tuz, un ve sirke ile bakır temizleme yöntemi : 

Uygulama için 1 su bardağı beyaz sirke içine 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Karışım macun kıvamı alana kadar un ekleyin. Hazır olan macunu bakır eşyaların üzerine sürün. Yaklaşık 5 dakika kadar bekledikten sonra macunu durulayın.

Yukarıdaki bakır parlatma yöntemleri ile bakır eşyalarınız ve takılarınızın ilk günkü güzelliklerini korursunuz. Kararmış olan eşyalarınızın yeniden parlamasını sağlarsınız. Eşyalarınız ya da takılarınızda kararma olmadan da bu uygulamaları yapabilir, olabilecek kararmaların önüne geçebilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Altın Nasıl Parlatılır konumuza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir