Yorgun Ciltler için Maske Tarifleri

Yorgun-Ciltler-icin-Maskesi-Tarifleri

Yorgun ciltler için maske tarifleri farklı nedenler ile yıpranan ciltler için uygulanabilecek maske türleridir. Cildin dinlenip kendine gelmesini sağlayan bu maskeleri düzenli olarak uygulayarak daha sağlıklı ve daha güzel görünümlü bir cilde sahip olabilirsiniz. Her evde bulunan malzemeler ile hazırlanan ev yapımı cilt maskesi tarifleri ve uygulamalarını bu yazımızda sizlerle paylaştık. Siz de evde cilt bakımı yapmak isterseniz yorgun cilt maskelerinden kendinize uygun olanlarını uygulayabilirsiniz.

Yorgun Ciltler için Maske Tarifleri

Gün içerisindeki koşuşturma ve yüksek tempolu yaşam şartları, genel vücut sağlığı kadar cilt sağlığını da olumsuz etkilemektedir. Stres, sıkıntı, uykusuzluk, çevre kirliliği gibi pek çok farklı faktörün etkisinden dolayı yorgun olan ciltler için aşağıdaki maske türlerinden birisini uygulayabilirsiniz.

Yorgun Ciltler için Maden Suyu Maskesi

Yorgun ciltlere dinçlik katarak daha sağlıklı ve daha genç görünmesini sağlayan maden suyu maskesini günlük olarak uygulayabilirsiniz. Maskeden çok cilt temizleyici yüz toniği olarak kabul edilen bu tarifi, hazırlayıp bir sprey şişesinde saklayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 şişe maden suyu
  • 3 yemek kaşığı bebek yağı
  • 1 adet orta boy limonun suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Maske için gerekli olan maden suyunu bir kap içine boşaltın. Üzerine bebek yağı ile limon suyunu ekleyin. Malzemeleri güzelce karıştırın. Birbirine iyice girmesi için bir süre bekleyin. Sonrasında karışımı sprey şişe içine alın. Cildinizi bu su ile silip temizleyebilir, yorgunluğunu alabilirsiniz.

Muzlu Yorgun Cilt Maskesi

Cilt bakımında önemli bir yere sahip olan muz, yorgun ciltler için de etkili bir meyvedir. Bu meyve ile hazırlanan maskeyi her gün uygulayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 adet muz
  • Biraz sade soda veya su

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Muzlu maske için ilk olarak kullanacağınız muzu soyun. Bir çatal yardımı ile ezip püre haline getirin. Muz püresini inceltmek için biraz maden suyu ya da normal su ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu maskeyi, temiz cilt üzerine uygulayın. 15-20 dakika kadar cildinizde bekletin. Sonrasında sade su ile maskeyi yüzünüzden arındırın. Bu maskeyi her gece uyumadan önce uygulamanız daha etkili olacaktır.

Yorgun Ciltler için Nane Maskesi

Nane, cilt üzerinde yenileyici ve besleyici özelliğe sahiptir. Bu özelliğinden dolayı yorgun ciltler için de etkili olacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı taze nane yaprağı
  • 1 fincan su

Hazırlanışı ve Kullanılışı

Cildin tazelenmesi için nane yaprağını su ile kaynatın. Kaynayan karışımı süzgeç yardımı ile süzün. Bu suyu bir şişe içine alın. Hazır olan nane suyunu günlük olarak kullandığınız nemlendirici ürünler ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Eğer nemlendirici kullanmıyorsanız, temiz cildinizi bu su ile silebilirsiniz.

Yorgun Ciltler için Dereotlu Cilt Maskesi

Dondurulmuş buz ile uygulanan bu uygulamayı günlük bakımınıza ek olarak gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamada kullandığınız buz, cilde soğuk etki yaparak yenilenmesini ve dinlenmesini sağlayacaktır.

Gerekli Malzemeler 

  • 1 tutam taze dereotu
  • 1 şişe sade maden suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bu uygulama için ilk olarak dereotunu blender ile ezerek püre haline getirin. Püre haline gelen karışımın üzerine maden suyunu ekleyip karıştırın. Karışan bu sıvı karışımı buz kalıpları içine dökün. Buzlukta dondurun. Her gün günlük cilt temizliğiniz sırasında bir kalıp buzu cildinizde gezdirip uygulayabilirsiniz.

Yukarıda vermiş olduğumuz yorgun cilt maskeleri malzemeleri ve yapım aşamalarını siz de evinizde uygulayabilirsiniz. Bu uygulamalardan sadece bir tanesini düzenli olarak uygulayarak kısa sürede cildinizi dinlendirebilirsiniz. Verdiğimiz tarifleri uygulamadan önce cildinizin bu malzemelere karşı hassasiyeti olup olmadığına dikkat edip maskeleri uygulayın.

Yazımızı beğendiyseniz Ananas Maskesi tarifimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca bizi Youtube kanalımızdan da takip edip, videolarımızı izlemeyi unutmayın.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir