Kışlık Giysiler Nasıl Saklanır

kışlık-giysiler-nasıl-saklanır

Kışlık giysiler nasıl saklanır sorusu, havaların ısınması ile birlikte kadınların akıllarında belirmeye başlar. Kışlık giyim ürünlerinin zarar görmemesi için kaldırırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bu önemli noktalara dikkat edilerek uygun şekilde saklanan kışlık giyim ürünleri, bir sonraki kış çıkarılıp ilk günkü gibi kullanılabilir.

Kışlık Giysiler Nasıl Saklanır?

Kışlık kıyafetler, yazlık ve mevsimlik kıyafetlere göre daha kalın yapılı olduğu için daha fazla yer kaplar. Bu nedenle kullanılmadıkları zaman boş yere giysi dolaplarında ya da çekmecelerde saklanmamaları gerekir. Güneşin ilk ışıklarını gösterdiği günlerde hemen havaya aldanıp tüm kışlıkların kaldırılmaması gerekir. Kışlık giysileri kaldırmaya ilk olarak mont ve kabanlardan başlamak gerekir. Bu dış giyim ürünlerine genel olarak bahar aylarında ihtiyaç olmaz. Dış giyim ürünlerinin ardından boğazlı ve yünlü kalın kazakları kaldırmak gerekir. En son olarak ise tüm uzun kollu kıyafetleri kaldırarak kışlık giysilerin kaldırılmasını tamamlayın.

Kışlık giyim ürünleri ve ayakkabı çeşitlerinin saklanmasında dikkat edilmesi gerekenlere uyulduğunda kışlıklar zarar görmeden uzun süre saklanır. Kışlık üst ve alt giyim ürünlerini saklamak için en basit ve etkili yol vakumlu poşetlerdir. Her yerde çok rahat bir şekilde bulabileceğiniz bu poşetler ile giyim ürünlerinizi fazla yer kaplamadan güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Kışlık Montların Saklanması

Kışlık mont ya da kabanlar kalın yapılı dış giyim ürünleridir. İnsanların soğuktan korunmasında önemli bir yere sahip olan bu giyim ürünleri, özel malzemelerden hazırlanır. Uzun süre katlanmış şekilde bir yerde bu giyim ürünlerini saklamak formlarını bozar. Bir sonraki sene kullanılamaz hale gelmelerine neden olur. Bunun için kaban, mont gibi kalın dış giyim ürünlerini yer varsa dolapta bir köşede asılı olarak ya da uzunlamasına bir yatak, çekyat altına koyarak saklayabilirsiniz. Kışlık montları saklarken tozlanma ya da lekelenmeye karşı bir kılıf içinde saklamaya dikkat ederek daha temiz kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Kışlık Bot ve Çizmelerin Saklanması

Kışın ayakların soğuktan korunmasını sağlayan uzun çizmeler ya da botlar ayakkabı kutularında saklanmalıdır. Satın alırken kullanıcıya verilen kutuları bu saklama aşamasında da kullanılabilirsiniz. Eğer evinizde ayakkabınızın kutusu yoksa özel olarak satın almanızı öneririz. Saklanmak istenen ayakkabı, bot ve çizmelerin son olarak bakımlarını yaptıktan sonra özel kutusuna yerleştirin. Özellikle hakiki deri ayak ürünlerinin mutlaka temizlenmesi, fırçalanması ve bakım yağı ile yağlanması gerekir. Kışlık çizmeleri saklarken uzun kısımlarının katlanmamasına ya da katlı kalmamasına dikkat edin. Aksi halde çizmelerinizde katlama çizgileri oluşur. Bu çizgiler zaman içinde çizmenin zarar görmesine neden olur.

Yazımızı beğendiyseniz Vakumlu Poşet Nedir Nasıl Kullanılır yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir