Sütlü Çay Nasıl Yapılır

Sütlü-Çay-Nasıl-Yapılır

Sütlü çay nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Yazımızın devamını okuyarak siz de evde sütlü çay yapmanın tadını çıkarın. Sütlü çay kahvaltıda sağlıklı bir içecek tüketmek isteyenler için oldukça ideal. Tabi ki sütü sade içmek daha faydalı fakat sade süt içemeyenler de en azından sütlü çay içebilirler. Bu enfes çayı sabah kahvaltısında ve çay saatlerinizde içebilirsiniz. Soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak değişik bir içecek tarifi arıyorsanız evde sütlü çay yapın. Çok sevdiğiniz çayı bir de süt eşliğinde tatmak isterseniz aşağıda vereceğimiz sütlü çay tarifi bu konuda çok işinize yarayacak…

Sütlü Çay Nasıl Yapılır

Türk damak tadına çok fazla uygun olmadığı düşünülse de günümüzde bu lezzeti sevenleri sayısı oldukça fazla. Sizler de hem kendiniz, hem de misafirleriniz için bu lezzeti hazırlamak isterseniz, işte tarifi…

Gerekli Malzemeler

  • Sıcak demlenen çay
  • 1 çay fincanı süt
  • Toz şeker

Sütlü Çay Yapımı

İlk olarak sütü bir cezveye alın ve güzelce kaynatın. Süt kaynadıktan sonra bir çay fincanının içine istediğiniz miktarda çay ve kaynamış süt koyun. Damak tadınıza uygun miktarda toz şeker kattıktan sonra güzelce karıştırın. Çayı soğutmadan için. Afiyet olsun.

Sütlü çay tarifini verdikten sonra biraz da sütlü çay yapmanın püf noktalarından bahsedelim. Sütlü çayın orjinal hali bol süt ile yapılanıdır. Fakat siz arzunuza göre ister çay, ister süt oranını daha fazla tutun. Tarifimizde 1 çay fincanı süt kullanılıyor. Süt kaynarken azalan miktarda da çay katılarak sütlü çay yapılıyor. Sütlü çay yaparken çay ve süt oranını kendi zevkinize göre ayarlayın. Çayın tam tadını almak için sütün içine sadece dem olarak katın. Kişi başına 1 çay fincanı süt olmak üzere kullanacağınız süt miktarını ayarlayın.

Sütlü çay yapımı tariften de anlayacağınız gibi oldukça kolay. Soğuk kış günlerinde sıcak bir içecek tüketmek istediğinizde bu pratik tarifi uygulayarak, sevdiklerinizle birlikte afiyetle içebilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Sütlü Kahve Nasıl Yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca diğer kendin yap çalışmalarımız için sitemizde yer alan Kendin Yap kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir