Röfleli Saç Bakım Maskeleri

Röfleli Saç Bakım Maskeleri

Röfleli saçlar, boyalı saçlar içinde en fazla bakıma ihtiyacı olanlarıdır. Saça o güzel tonları vermek için uygulanan işlemler doğal dengesinin bozulmasına neden olabilir. Bu durumda normal saç bakımları ve saç maskeleri işe yaramayabilir. Bu yazımızda sizlerle röfleli saç bakım maskeleri tarifleri ve uygulanışlarını paylaşacağız.

Röfleli Saç Bakım Maskeleri

Saç bakımında en önemli nokta saçın yapısına ve ihtiyacına uygun yöntemleri kullanmaktır. Röfleli saçlara koruyucu ve onarıcı bakım yapmak için uygulayabileceğiniz maske tariflerini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Röfleli Saçlar için Maske

  • 1 yemek kaşığı organik bal
  • Bir tane  yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Bir çay bardağı süt

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Tüm malzemeyi cam bir kasenin içinde güzelce karıştırın. Daha sonra saçlarınıza dipten uca doğru maskeyi uygulayın. Başınıza bir bone takın ve etki etmesi için 40 dakika bekletin. Sürenin sonunda saçlarınızı şampuan ile yıkayın ve kurumaya bırakın. Röfleli saçlarınızdaki yıpranmaları gidermek ve onları parlak hale getirmek için bu maskeyi haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

Röfleli Saçlar için Onarıcı Bakım Maskesi

  • 1 yemek kaşığı badem yağı
  • Bir çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Malzemelerin hepsini bir kasenin içinde güzelce karıştırın ve saçlarınıza uygulayın. Karışımın iyice etki etmesi için başınıza bir bone geçirin ve yarım saat bekleyin. Sonrasında saçlarınızı şampuan ile yıkayarak uygulamayı tamamlayın. Bu doğal karışım ile haftada bir düzenli bakım yaparak röflenin saçlarınızda oluşturduğu yıpranmayı giderebilir daha sağlıklı ve güzel görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Röfleli Saçlar için Muz Maskesi

  • 1 tane muz
  • Bir tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Muzun kabuğunu soyun ve bunu bir kasenin içine alarak çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin. Sonrasında içine mayonez ve badem yağını ekleyin hepsini sürülebilecek kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Saçlarınıza maskeyi dipten uca uygulayın ve başınıza bir havlu sararak 40 dakika bekleyin. Sürenin bitiminde saçlarınızı şampuan ile yıkayarak temizleyin. Haftada 1 kere düzenli olarak uygulayacağınız bu maske saçlarınızı nemlendirmeye ve kırıkları gidermeye yardımcı olur.

Bu yazımızda röfleli saçlara bakım uygularken işinizi kolaylaştıracak doğal bakım formüllerini sizlerle paylaştık. Röflenin kalıcılığını arttırmak ve saçlarınızın daha sağlıklı olması için siz de röfleli saçlar için bakım maskeleri arasından istediğinizi uygulayın. Saçlarınızın yapısına uygun ürünler ve evde düzenli olarak uygulayacağınız saç bakımı sayesinde sizde göz kamaştıran saçlara sahip olabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Ten Rengine Göre Saç Rengi Seçimi yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir