Araba Lastiğinden Puf Yapımı

Araba Lastiğinden Puf Yapımı

Geri dönüşüm projeleri, kendin yap çalışmalarında en fazla beğeni kazanan çalışmalardır. Çalışmaların ana malzemeleri genelde kullanılmaz durumda olan eski eşyalar ya da kullanım ürünleri. Evde çok rahat bir şekilde yapılabilecek bu çalışmalardan birisi olan araba lastiğinden puf yapımı konusunu sizler için ele aldık. Aracınıza ait kullanılmaz durumda olan lastik ya da lastikleriniz var ise vakit kaybetmeden dekoratif puf yapmaya başlayabiliriz.

Araba Lastiğinden Puf  Yapımı

Araba lastiği ile puf yapımı için farklı malzemeler kullanılıp değişik tasarımlar oluşturabilirsiniz. Örnek çalışmamızda kalın, halat ipi ile kaplama yapılarak bir puf hazırlanmış. Dekor olarak çok hoş duran bu puflar, sağlam yapılı oldukları için üzerlerine oturulur. Daha konforlu ve yumuşak olmaları için tekerlek üzerine uygun büyüklükte yuvarlak bir minder dikip eklenebilir. Kendi hayal gücünüz ile harika çalışmalar yapmak için hazırsanız, malzeme listesi ile konumuza başlayalım…

Araba Lastiğinden Puf  Yapımı Malzemeleri

  • 1 adet araba lastiği
  • Tahta plak
  • Zımbara
  • Kalem
  • Cetvel
  • Elektrikli testere
  • Elektrikli vidalama aleti
  • Tüm lastiği kaplayacak uzunlukta kalın halat ip
  • Silikon tabancası ve yapıştırıcısı
  • İstediğiniz renkte kumaş boyası

Araba Lastiği ile Puf Yapımı

Dekoratif-Puf-Yapımı
Dekoratif-Puf-Yapımı

Araba lastiği ile puf yapmak için ilk olarak lastiğin boyutunda yuvarlak bir tahta kesin. Bunun için ilk olarak cetvel ile ölçüm yapın. Ölçüme göre büyük pergel ile tahta üzerine yuvarlak çizin. Elektrikli testere ile çizdiğiniz daireyi olduğu yerden çıkarın. Zımpara ile zımparalayıp yüzeyini pürüzsüz hale getirin. Yuvarlak tahtayı lastik üzerine koyup sabitlemek için elektrikli vidalama aleti ile belirli aralıklar ile vidalama yapın. Dekoratif pufun ilk aşaması bitti. İkinci aşamada dairenin tam orta kısmına halat ipin ucunu yerleştirin. Kendi etrafında döndürerek tüm tahta üzerini kaplayın. Halat ipin sağlam yerleşmesi için döndürürken bir yandan da silikon tabancası ile ipi yerine sabitleyin. Tahta üzerini bitirin, lastik kenarlarını da aynı şekilde ip ile kaplayın. Dekoratif puf yapımı işte bu kadar basit… Hazırladığınız pufu bu şekilde kullanın ya da değişik renk boyalar ile renklendirin.

Yazımızı beğendiyseniz Paletten Koltuk Yapımı yazımıza da göz atabilirsiniz. Benzer çalışmalar ya da farklı kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir