Kedi Motifi Yapılışı

Kedi Motifi Yapılışı

Tığ ile kedi motifi yapılışı son derece kolay ve eğlenceli bir çalışmadır. Amigurumi sevenlerin çok hoşuna giden bu çalışma ile küçük boyutlu kedi yüzü motifleri hazırlayabilirsiniz. Tığ ile kedi yüzü yapmak için sihirli halka, trabzan, zincir ve sık iğneyi yapmak yeterli. Kedi motifi yapmak için hazırlamak istediğiniz boyuta göre tığ seçimi yapıp tığa uygun kalınlıkta ipler kullanabilirsiniz.

Tığ ile Kedi Motifi Yapılışı

Tığ ile kedi motifi yapmak için ilk olarak sihirli halka yaparak örgüye başlayın. Bu sihirli halka içine ilk olarak 3 adet zincir çekip batın ve kapatın. Bu ilk trabzan olarak sayılacak. Toplamda 12 adet üçlü trabzan yapıp kapatın. İkinci sırada yeniden 3 adet zincir çekip ilk trabzanı oluşturun. Alt sıradaki her bir trabzanın üzerine 2 adet üçlü trabzan yaparak ikinci sırayı tamamlayın. Üçüncü sırada yeniden trabzanların üzerine 2 adet trabzan yaparak kedinin yüzünü hazırlayın.

İpi hiç kesmeden kulak kısımlarına geçin. Trabzanları kapattıktan sonra 1 adet sık iğne yaparak son sıraya geçin. 1 adet ikili trabzan, 1 adet üçlü trabzan yaptıktan sonra tığ başına 2 kere ip dolayıp dört seferde çekerek daha büyük trabzan oluşturun. Bu şekilde iki trabzan yapın ve 3 zincir çekin. Aynı trabzanın üzerine batıp kirpik oluşturun. Yeniden dört çekmeli trabzan yapıp üçlü trabzan, ikili trabzan, sık iğne yaparak tek kulağı bitirin. Araya 7 adet sık iğne yapıp diğer kulağı da aynı şekilde hazırlayın.

Hazır olan kedi motifinin şeklini tam vermek için göz yerlerine 2 adet boncuk yerleştirin. Burun, bıyık ve ağız kısımlarını da ip ile yapıp motifi tamamlayın.

Hazırladığınız bu kedi motiflerine zincir çekip uç kısmına ponpon yaparak kitap ayracı hazırlayabilirsiniz. Artık ipleri bu şekilde değerlendirip sevdikleriniz için özel kitap ayraçları hazırlayabilirsiniz. İsterseniz bu şekilde motifler hazırlayıp düz ördüğünüz bebek battaniyelerine, çocuk hırkalarına ya da çocuk kazaklarına işleyerek de hoş tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Tığ işi kedi motifi yaparken örgünün sıkılığına ya da ipin esnekliğine göre trabzan sayılarında değişiklik olabilir. Bunu kendi örgünüze göre ayarlayarak daha düz bir kedi motifi hazırlayabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Motifli Bayan Patik Yapımı videomuza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap hobi videoları izlemek için Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir