Mono Diyet Nedir

Mono diyet nedir sorusunun cevabı özellikle kısa sürede hızlı kilo vermek isteyenlerin en çok merak ettiği cevaplardan birisidir. Kısa sürede kilo vermekte etkili olan bu diyeti merak edenler için biz de kısa bir araştırma yaptık. Mono diyet nedir, nasıl yapılır, bu diyetin zararları hakkında bilgilere geçiyoruz. Sizler de bu diyeti merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Mono Diyet Nedir

Mono diyet sadece tek bir besin grubu tüketilerek uygulanan bir diyet türüdür. Bu diyeti uygularken öğünlerde yalnızca tek çeşit besin grubundan tüketilmesi gerekir. Genel olarak kepekli pirinç ve meyve ikilisi şeklinde uygulanan mono diyeti çorba diyeti ya da yoğurt diyeti olarak da uygulayabilirsiniz.

Mono diyet, zaman zaman çok zorlayıcı olabilir. Bu nedenle en az 3 gün en fazla 7 gün uygulanmasında fayda vardır. Diyet sırasında beklenmeyen bir durum ortaya çıktığında hemen doktora başvurulması ve diyetin sonlandırılması gerekir. Diyet sırasında diğer diyetlerde olduğu gibi gün içinde bol su tüketmek ve arada dengeli olarak şekersiz yeşil çay içmek de önemlidir.

Mono Diyetin Zararları Var Mıdır Nelerdir

Kısa sürede kilo vermeyi amaçlayan diyetlerin bir çoğunda olduğu gibi mono diyetin de zararları söz konusu olabilir.

  • Diyet sırasında dengeli ve yeterli besin alınmadığı için vücut vitaminsiz kalır ve direnci düşer.
  • Gün içinde yapılan aktivitelerde zorlanma, çabuk yorulma söz konusu olur.
  • Dikkat dağınıklığı, çabuk sinirlenme, unutkanlık gibi sorunlar ortaya çıkar.
  • Mono diyet ile verilen kiloların diyet sonrasında yeniden  alınması da mono diyetin zararları arasında…

Yukarıda belirttiğimiz zararlardan biri ya da bir kaçı görülebileceği gibi hiç bir zararını görmeden de bu diyeti uygulayabilirsiniz. Bu tamamen sizin vücudunuz ile alakalı bir durumdur.

Mono Diyet Listesi Hazırlamak

Bu diyet listesini hazırlarken öğünlerde tüketeceğiniz besinlerin aynı grupta olmasına dikkat edin. Mono diyet denildiğinde ilk akla gelen kepekli pirinçtir. Diyet sırasında akşamları saat 19:00 sonrası hiç bir şey tüketilmemeli. Gün içinde ise her 2 saatte bir mevsim meyvelerinden bir adet tüketilmesi gerekir. Meyvelerin mutlaka çiğ tüketilmesi, şekerden kesinlikle uzak durulması gerekir.  Arada tüketilen yeşil çayın da şekersiz tüketilmesi diğer önemli noktalardır.

Siz de mono diyet ile kilo vermek isterseniz bunun için doktorunuza başvurum. Sonrasında uygulamaya geçebilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Karpuz Diyeti ile Kilo Vermek yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir