Peynir Kaç Kalori

Peynir Kaç Kalori

Kilo problemi olan birçok kişi sabah kahvaltısını atlamaktadır. Sabahları kahvaltı yapmamakla daha az kalori aldıklarını düşünenler, üzülerek söylemeliyiz ki yanlış hesap yapıyorsunuz. Sabah kahvaltısı yapmadığınızda bir sonraki öğünde büyük ihtimalle daha fazla gıda alıp, sabah tasarruf yaptım dediğiniz kalorileri fazlasıyla alacaksınız. Tabi ki öğlene kadar aç kalabilirseniz. Kahvaltı yapmayanların çoğu arada mutlaka abur cubur tarzı yiyeceklerle açlığını yatıştırmaya çalışacaktır. Bu da nereden baksanız en az 300-400 kalori almak anlamına gelecektir. Bunca kalorinin hiçbir besin değeri olmaması da cabası. Oysa ki sabah kahvaltı yapsanız şöyle bir parça peynir yeseniz öğlene kadar tok kalacağınız gibi vücudunuzun kalsiyum ihtiyacını da karşılamış olursunuz. Şimdi biz bunu söyleyince aklınıza peynir kaç kalori sorusu gelecektir. Bu konudaki merakınızı gidermek için peynir çeşitlerinin kalori değerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Peynir Kaç Kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğündeki peynir parçası yaklaşık olarak 30 gramdır. Aşağıda verdiğimiz kalori değerleri bu ölçüye göre hesaplanmıştır.

1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağlı beyaz peynirin kalori değeri : 87 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde light peynir kalorisi : 48 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde taze kaşar peyniri kaç kalori: 117 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde eski kaşar peyniri kalori değeri : 121 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde light kaşar peyniri kalori değeri : 73 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde ezine peyniri kalori değeri : 84 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde keçi peyniri kalorisi: 102 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde koyun peyniri kalorisi: 105 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde dil peyniri kalori değeri : 97 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde cheddar peyniri kalori değeri : 121 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde gravyer peyniri kalori değeri : 124 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde lor peyniri kalorisi: 70 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde otlu çeşidin kalori değeri : 98 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde rokfor peyniri kalorisi : 111 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde krem peynir kalori değeri : 39 kalori

1 kibrit kutusu büyüklüğünde labne peyniri kaç kalori: 29 kalori

Peynir kaç kalori sorusunun cevabını tüm peynir çeşitlerini tek tek ele alarak vermeye çalıştık. Buradan çıkan sonuç 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir yediğinizde alacağınız kalorinin 29 ila 124 kalori arasında değişebileceğidir. En fazla kalori içeren çeşitlerden olan gravyer peynirden 2 parça yeseniz bile 248 kalori alırsınız. Bu oran 1 simitin ya da 1 paket bisküvinin kalori oranından daha düşüktür. Yaptığımız bu basit hesaptan da anlaşılacağı üzere sabahları kahvaltı yapmak kalori yönünden bizim için daha avantajlı. Sabahları 1 dilim ekmeğin üzerine krem peynir sürerek yediğinizde hem karnınız doyar hem de çok fazla kalori almamış olursunuz. Üstelik bu yediğiniz krem peyniri sayesinde öğlene kadar tok kalabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Ayran Kaç Kalori yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap hobi videolarımız için Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir