Örgü Kelebek Motifi Yapımı

Örgü Kelebek Yapımı

Örgü modellerinde sıkça karşımıza çıkan figürlerden bir tanesi kelebek figürüdür. Hem çok sevimli, hem de yapımı son derece basit olan bu motiflerden çok sayıda hazırlanıp birleştirerek hoş çalışmalar ortaya çıkarılabilir. Yazımızda bahsedeceğimiz örgü kelebek motifini tek renkli yapabileceğiniz gibi birden fazla renk de kullanabilirsiniz. Yapmak istediğiniz örgü ürünün tasarımına ve zevkinize göre bu renkleri seçip uygulayabilirsiniz. Merak edenler için örgü kelebek motifi yapımı ve resimli anlatımına hemen geçiyoruz.

Örgü Kelebek Motifi Yapımı

Örgü kelebek yapımı için yuvarlak bir motif hazırlanıyor. Yuvarlak motif için ilk olarak sihirli halka yapıp zincir çekerek yuvarlak yuva oluşturun. Bu yuvarlak yuva içine 2 adet 3’lü tırabzan, 2 adet zincir olacak şekilde 16 adet tırabzan yapın. İkinci sırada zincir yaparak oluşturulan boşluklara 3 adet tırabzan, 3 zincir ve yine 3 adet tırabzan yaparak tamamlayın. Sonraki sırada 3 zincir çekilerek oluşturulan boşluk içine 12 adet 3’lü tırabzan yapın ve bu şekilde sırayı tamamlayın. Motifi kesip enlemesine ikiye katlayın. Ardından başka bir iple ya da aynı renk ip ile kenar gitmeye başlayın. İkiye katladığınız motifin karşılıklı kenarlarının birbirine denk gelmesine dikkat ederek sık iğne ile birleştirin. Kelebeğin kanat kısımlarının orta noktalarına birer adet kirpik yaparak motifi belirginleştirin. Bu şekilde kelebek motifini tamamlayın.

Örgü-Kelebek-Motifi-Yapımı-Resimli-Anlatım
Örgü-Kelebek-Motifi-Yapımı-Resimli-Anlatım

Hazırladığınız bu örgü kelebek motifleri birleştirme aşamasında kirpik kısımlarından birleştirebilirsiniz. Bu şekilde motifler ile bebek battaniyesi, çocuk atkısı, bayan atkı, bere modelleri hazırlayabilirsiniz. Daha farklı çalışmalar yapmak için isterseniz astar kullanarak farklı boyutlarda çantalar hazırlayabilirsiniz. Bu motifleri tek renk ile hazırlayıp farklı renklerde kombinlemeler yaparak kullanabilirsiniz. Yeni örgüye başlayanlar için bile çok basit bir motif olan kelebek motifini istediğiniz boyutta yapabilirsiniz. İsterseniz verdiğimiz ölçülerden daha büyük boyutta hazırlayıp çok farklı çalışmalar da yapabilirsiniz. Seçimi kelebekleri kullanacağınız yere göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Renk seçimlerini de kelebekleri kullanacağınız yere göre seçebilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Örgü Magnet Yapımı hakkında detaylara da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap hobi videolarımız için Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir