Kağıttan Kalemlik Yapımı

Kağıttan Kalemlik Yapımı

Kağıttan kalemlik yapımı ile rengarenk kalemlikler hazırlayabilirsiniz. Bir adet A4 kağıdı ile hazırlayabileceğiniz bu kalemliği kısa sürede hazırlayabilir, kalemlerinizi içinde saklayabilirsiniz. Zevkinize göre desenli ya da düz kağıt kullanabilir, isterseniz renkli kalemler ile kendi desenlerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Şimdi sizleri daha fazla merakta bekletmeden kağıt ile kalemlik yapımı detaylarına geçmek istiyoruz.

Kağıttan Kalemlik Yapımı

En sevdiğiniz kalemleri her yere taşımak için kağıt ile hazırladığınız kalemlikleri kullanabilirsiniz. Bunun için bir adet A4 kağıdı ve yapıştırıcıya ihtiyacınız olacak. Malzemeleriniz hazır ise kalemliği yapmaya başlayabiliriz. A4 kağıdını enlemesine olarak önünüze alın. Önce ikiye daha sonra yeniden ikiye katlayın. Kağıdı kat yerlerinden tekrar açın.

Sağ köşeden ilk katlama yerine doğru küçük bir üçgen şeklinde katlayın. Sol köşeden ise ikinci katlama yerine doğru bir üçgen şeklinde katlama yapın. Alt kısımdan enlemesine 1cm kadar katlayın. Bu katlama yeri ve diğer yapışacak yerlere yapıştırıcı sürün. Kağıdı ilk katlama yerlerinden sadece sağa ta da sadece sola doğru katlayarak yapıştırın.

Kağıttan Kalemlik Yapımı Resimli Anlatım
Kağıttan Kalemlik Yapımı Resimli Anlatım

Hazır olan kalemliği istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Bu süsleme için renkli, sevimli çıkartmalar kullanabilirsiniz. Çıkartmaları hazır alabilir ya da kendiniz evde çizerek hazırlayabilirsiniz. Kağıt ile hazırladığınız kalemlikleri okula, kursa giderken ya da evde masa üstü düzenlemesi için kullanabilirsiniz. İsterseniz kalemliklere ek olarak kapak da yapabilirsiniz. Böylece kalemlerin içinden düşmesine engel olabilirsiniz.

Kağıttan kalemlik hazırlamak için yukarıda verdiğimiz resimli anlatıma göz atabilirsiniz. Aşama aşama takip edip sizde bu güzel çalışmayı yapabilirsiniz. Resimli anlatımın dışında daha detaylı anlatım için kanalımızda yer alan videomuza da göz atabilirsiniz. Video aşamalarını takip ederek sevimli kalemlikler yapabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Kağıttan Masaüstü Kalemlik Yapımı yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap hobi videoları için Youtube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir