Cam Kavanozdan Neler Yapılır

Cam-Kavanozdan-Neler-Yapılır
Cam kavanozdan neler yapılır başlığı altında sizlerle kavanozdan yapılmış çok güzel dekoratif ürünler paylaşıyoruz. Çoğu evin mutfağında atılmayı bekleyen farklı boyutlarda cam kavanozlar bulunur. Bu kavanozları atmak yerine mutfağınızda baharatlık ya da salonunuzda dekor ürünü olarak kullanabilirsiniz. Hatta hayal gücünüzü biraz daha zorlayarak bu camdan nesneleri iğnelik veya resim çerçevesi olarak bile kullanmanız mümkün.

Cam Kavanozdan Neler Yapılır

Cam ve plastik kaplar pratik ve eğlenceli bazı geri dönüşüm projeleri ile yeniden kullanılır hale getirilir. Bu kavanozları boyayarak, kumaş ya da dantel ile süsleyerek çok güzel dekor ürünleri yapabilirsiniz. Aynı boyuttaki cam kavanozları biriktirerek bunları dilediğiniz gibi süsledikten sonra mutfağınızda kullanabileceğiniz çok güzel baharat kaplarına sahip olabilirsiniz. Dilerseniz boyamadan ve hiç bir kaplama yapmadan da bu kavanozları orjinal halleri ile de kullanabilirsiniz. Bunların içine çakıl taşı veya yapay çiçek doldurarak yemek masanızı süslemek için birbirinden güzel dekor ürünleri tasarlayabilirsiniz. Bu kavanozların içine mum yerleştirerek bunları romantik anlarınız için mumluğa dönüştürebilirsiniz.

Cam Kavanozdan Yapılan Dekoratif Ürünler

Kavanozdan yapılan dekoratif ürünler daha dayanıklı ve şık olduğu için evde dekor ürünü yapmak isteyenler aşağıda paylaşacağımız görüntüleri inceleyebilir.

Cam kavanozların içine resim yerleştirip bunları ters çevirdiğinizde tasarımı size ait çok güzel bir resim çerçevesine sahip olabilirsiniz. Bu şekilde sevdiklerinizin resmini güvenle muhafaza ederken görenleri ince zevkinize hayran bırakacak bir dekoratif ürün kullanmanın ayrıcalığını da yaşamanız mümkün.

Cam Kavanozdan Kalemlik

İstediğiniz boyutta bir cam kavanozun içine akrilik boya dökün. Bunu güzelce çalkalayarak içinin her yerini boyayın. Boya kuruduktan sonra kavanozun içine kalemleri yerleştirerek çocuğunuzun çalışma masasına yerleştirin.

Cam-Kavanozdan-Kalemlik
Cam-Kavanozdan-Kalemlik

Cam Kavanozdan İp Saklama Kabı

Örgü örmeyi seven bayanlar aşağıdaki gibi şık bir ip saklama kabına sahip olmak ister. Kullanmadığınız cam bir kavanozun kapağına ipin geçebileceği kadar bir delik açın. Sonrasında ipi kavanozun içine yerleştirin. Ucunu kapaktaki delikten dikkatlice geçirin ve işte dekoratif ip saklama kabınız hazır.

Cam Kavanozdan İğnelik

Dikiş dikmeyi seven bayanlar aşağıdaki pratik uygulamayı yaparak çok güzel bir iğneliğe sahip olabilirler. Dilerseniz kavanozun içine dikiş iplerinizi de yerleştirin.  Böylece sadece iğnelik olarak değil aynı zamanda dikiş kutusu olarak da kullanmanız mümkün.

Cam Kavanozdan Bardak

Küçük cam kavanozların kapağına pipet geçecek kadar bir delik açın. Bunları denize ya da pikniğe giderken su ve meyve suyu içmek için bardak olarak kullanabilirsiniz.

Cam-Kavanozdan-Bardak
Cam-Kavanozdan-Bardak

Cam Kavanozdan Gaz Lambası

Kavanozdan gaz lambası yapımı ise nostaljik dekoratif ürünlerden hoşlananların denemek isteyeceği bir kendin yap projesidir.

Yukarıda sizlerle paylaştığımız cam kavanoz değerlendirme önerilerinden hoşunuza gidenlerini siz de yapabilirsiniz. Böylece hem ortada dağınıklık yapan kavanozları değerlendirir hem de masraf yapmadan dekor ürünlerine sahip olabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Cam Kavanozdan Baharatlık Yapımı yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir