Kağıttan Kolay Çiçek Yapımı

Kağıttan Kolay Çiçek Yapımı

Kağıttan kolay çiçek yapımı ile rengarenk çiçekler hazırlayabilirsiniz. Yapım aşaması son derece kolay olan bu çiçekleri evinizin her odasında dekoratif olarak kullanabilirsiniz. Bu çiçekleri çocuklarınız ile birlikte de yapabilir, el becerilerinin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Şimdi sizleri daha fazla merakta bırakmadan çalışmanın detaylarına geçmek istiyoruz. Resimli anlatım ve videomuzu izleyerek sizler de bu çiçeklerden hazırlayabilirsiniz.

Kağıttan Kolay Çiçek Yapımı

Kağıt ile çiçek hazırlamak için istediğiniz tür kağıtları kullanabilirsiniz. İsterseniz renkli, isterseniz desenli kağıtlar ile çiçekleri hazırlayabilirsiniz. Evinizde renkli ya da desenli kağıtlar yok ancak renkli çiçekler hazırlamak isterseniz ilk olarak kağıdı renkli şekilde tasarlayın. Bunun için beyaz bir A4 kağıdını sevdiğiniz desenler ile desenlendirin. İstediğiniz renkler ile desenleri boyayın. Sonrasında çiçeklerinizi hazırlayabilirsiniz.

Kağıttan Çiçek Yapımı Resimli Anlatım
Kağıttan Çiçek Yapımı Resimli Anlatım

Kağıt çiçek hazırlamak için ilk olarak kağıdı daire şeklinde kesin. Kestiğiniz her bir daire çiçeğin bir yaprağını oluşturacak. Bunun için dairelerin boyutunu hazırlamak istediğiniz çiçeğin boyutuna göre belirleyin. Toplamda 7 adet yuvarlak kağıt hazırlayın. Daha sonra bu yuvarlak kağıtlardan birisini elinize alıp ikiye katlayın. Katlama yerini açmadan bu sefer katlamadığınız kısımdan ikiye katlar gibi kağıdı bükün. İkiye katlama yerini parmağınız ile belirginleştirin. Katlamadan kağıdı açın. Katlama yerini belirginleştirdiğiniz yere kadar kağıdı aşağıda minik bir üçgen oluşturacak şekilde katlayın. Son olarak ilk katladığınız yerden katı ayırarak resimde gördüğünüz gibi çiçek yaprağını hazırlayın.

Tüm yuvarlak yaprakları aynı şekilde hazırlayın. Hazır olan yaprakları birbirine yapıştırmak için tutkal ya da benzeri bir yapıştırıcı kullanabilirsiniz. Yapraklarının her birinin aşağısında oluşan çıkıntıya yapıştırıcı sürün. Diğer bir yaprağı alıp çıkıntı olmayan kısmını bu yapıştırıcı üzerine yapıştırın. Aynı işlemi tekrar ederek bütün yaprakları yapıştırın. En son yaprakları da aynı şekilde birbirine yapıştırın. Hazırladığınız kağıt çiçeğin orta kısmına küçük bir yuvarlak kağıt kesip yerleştirebilirsiniz.

Kağıttan çiçek yapımı detayları için Youtube kanalımızda yer alan videomuza göz atabilirsiniz. Benzer bir çalışma olan Kağıttan Gül Nasıl Yapılır yazımıza da göz ayabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir