Domatesli Şehriye Çorbası

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi

Domatesli şehriye çorbası Türk damak tadına uyan lezzetlerden birisidir. Çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bu çorba, her mevsimde içilir. Ara öğün, ana yemek öncesi ya da küçük çocukların öğünü olarak hazırlanır. Evde bulunan malzemeler ile kısa sürede lezzetli bir çorba hazırlamak isterseniz bu tarifimiz tam size göre. Şimdi sizleri daha fazla merakta bırakmadan malzeme listesine ve detaylara geçmek istiyoruz.

Domatesli Şehriye Çorbası

Şehriye çorbası hem tel şehriye ile hem de arpa şehriye ile hazırlanabilir. Şehriyenin şeklinin seçimi tamamen size kalmış. Eğer küçük çocuklar için bu çorbayı hazırlamayı düşünüyorsanız tanelerin boğazlarına kaçmasını engellemek için tel şehriye seçebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Hazırlanışı

Çorba için ilk olarak domateslerin kabuklarını soyun. Sonrasında rendeleyin ya da küçük küçük parçalar şeklinde doğrayın. Çorbayı hazırlayacağınız tencere içine tereyağı ile sıvı yağı alın. Tereyağ eriyip sıvı yağ ile ısınınca tencere içine salçayı ekleyin. Salçayı kokusu çıkana kadar kavurun. Salçanın çiğ kokusu çıktıktan sonra domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu bırakıp yeniden çekene kadar karıştırarak kavurun. Domateslerin diriliği geçtikten sonra kaynayan suyu da tencere içine ekleyin.

Yeniden çorbanın kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca şehriyeleri ve yemeğin tuzunu ekleyin. Şehriyeler yumuşayana kadar çorbayı pişirin. Pişen çorbaya damak zevkinize göre baharatlar ya da ince kıyılan yeşillikler ilave edebilirsiniz. Baharat ve yeşillikleri ekledikten sonra çorbayı 2 dakika daha kaynatıp ocak üzerinden alabilirsiniz.

Domatesli şehriye çorbası tarifi hazırlandıktan sonra 5 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ardından servisini yapabilirsiniz.

Farklı bir lezzet arayanlar, servis sırasında çorbanın üzerine biraz kaşar peyniri rendesi serpebilir. Ekmek olarak ise evde hazırladığınız kare şeklindeki kıtır ekmekler ile çorbayı servis edebilirsiniz. Bebekler için bu çorbayı hazırlamak isterseniz baharat ve yeşillik eklemeyin.

Tarifimizi beğendiyseniz Pirinç Pilavı Kaç Kalori yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap hobi çalışmaları için Youtube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir