Süt Banyosu Faydaları
Güzellik

Süt Banyosu Faydaları

Süt banyosu faydaları kesin olarak belli olmamakla birlikte cilt için önemli uygulamalardan birisidir. Bu nedenle süt banyosu etkisi yaratan kozmetik ürünlerin sayısı fazladır. Bu ürünler, cilt ve saç bakımına yardımcı olarak kullanılır. Düzenli uygulamada süt banyosu etkisi yaratan bu ürünler maske, tonik, nemlendirici şeklinde olur. Bu yazımızda sizlerle süt banyosunun faydaları ve nasıl yapılacağı hakkında bilgileri vereceğiz. İmkanınız yoksa banyo yapmak yerine bu ürünlerden de kullanabilirsiniz.

Süt Banyosu Faydaları

Süt banyosu cilde iyi gelir. Özellikle kuru ciltlerin nemlendirilmesini sağlar. Düzenli olarak yapılan süt banyosu ciltte meydana gelen sedef, egzama, zehirli alerji gibi sorunların da azaltılmasına yardımcı olur. Ciltte meydana gelen kaşıntı, kızarıklık, döküntü ve yaraların iyileştirilmesinde etkilidir.

Yaz aylarında oluşan güneş yanıkları için de süt ve süt banyosu iyi gelir. Vücutta meydana gelen güneş yanıkları için direkt süt uygulaması ya da süt banyosu uygulaması yapılıyor.

Her ne kadar doğal bir uygulama olsa da yine de süt banyosu öncesinde mutlaka cilt uzmanınıza başvurmanız gerekir. Uzmanınızın onayı ile haftada bir kere süt banyosu yapmak uygundur.

Süt Banyosu Yapımı

Süt banyosunu hazırlamak için normal süt kullanılıyor. Bunun yanı sıra aşağıdaki süt çeşitleri ile de banyo suyu hazırlanır.

  • Tam yağlı süt
  • Hindistan cevizi sütü
  • Keçi sütü
  • Süt tozu
  • Pirinç veya soya sütü

Banyoyu hazırlamak için küvetin içini ılık su ile doldurun. Sütün etkisini göstermesi için suyun sıcak olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Suyu küvete doldurduktan sonra 2 su bardağı kadar süt ya da süt çeşidini küvet içine ekleyin. Sütün su ile karışması için eliniz ile küvetin suyunu karıştırın.

Hazırladığınız küvetin içine girin. 20-30 dakika bu suyun içinde vücudunuzu bekletin. Süre sonunda normal duş alıp banyodan çıkın. Banyo sonrasında cildinize başka krem ya da nemlendirici sürmenize gerek yok.

Süt banyosu nasıl yapılır, faydaları ve uygulaması hakkında detayları yazımızda verdik. Beğendiyseniz Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir