Kağıttan Gemi Yapımı

Kağıttan Gemi Yapımı

Kağıttan gemi yapımı ile istediğiniz boyutlarda sevimli gemiler hazırlayabilirsiniz. Kolay katlama yöntemleri ile hazırlanmasından dolayı çocukların da çok sevdiği bir çalışmadır. Çocuklarınız ile verimli zaman geçirmek için eğlenceli aktivite yapma için idealdir. Tek bir A4 kağıdı ile hazırlanan kağıt gemi yapımının detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Siz de resimli anlatım ve video detaylarını inceleyerek çalışmayı yapabilirsiniz.

Kağıttan Gemi Yapımı

Kağıt tekne yapımı için normal A4 kağıdı boyutunda ya da dikdörtgen boyutta bir kağıt kullanabilirsiniz. Kullanacağınız kağıdı ilk olarak boyundan daha sonra eninden ikiye katlayın. Eninden katlamayı açın. Boydan katladığınız katlama yeri yukarıda kalacak şekilde kağıdı önünüze alın. Kağıdın orta kısmına gelecek şekilde iki tarafından ortaya doğru üçgen olacak şekilde katlayın. Alt kısımda kalan kağıtları resimde ve videoda gördüğünüz şekilde katlayın.

Kağıttan Gemi Yapımı Resimli Anlatım
Kağıttan Gemi Yapımı Resimli Anlatım

Sonrasında üçgen şeklini alan kağıdın içine elinizi sokup hafif açtırın. Kağıdı ortasından katlayıp baklava şekli almasını sağlayın. Baklava şekli alan kağıdın alt kısımlarındaki uçları dışarı doğru katlayıp yeniden üçgen şeklinde bir kağıt elde edin. Üçgen şeklindeki bu kağıdın iç kenarlarındaki kağıtları çekerek geminin son şeklini almasını sağlayın.

Hazırladığınız kağıttan teknenin tam şeklini alması için ortasındaki küçük üçgenin içine parmaklarınızı sokun. Geminin şeklini bozmadan bu kısmı hafif şişkin hale getirin. Hazırladığınız gemilerin üzerini isterseniz renkli kalemler ile boyayabilir, geminize isim verebilirsiniz. Eğer gemi yapımı için beyaz renkli kağıt kullandıysanız geminizi renklendirmek için boya kalemlerden yardım alabilirsiniz.

Kağıt katlama ile hazırlanan bu gemiler, su üzerinde durma özelliğine sahiptir. Geniş bir leğen ya da küçük bir havuz içinde bu gemileri yüzdürebilir, eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Geminizi suda yüzdürmek için hazırlarken renklendirme işlemini suda dağılmayan boyalar ile yapmanızı öneririz. Aksi halde gemi suya girdiğinde hem suyun kirlenmesine hem de geminin bozulmasına neden olabilir.

Origami gemi yapımının detayları için Youtube kanalımızda yer alan videomuzu izleyebilirsiniz. Ayrıca Kağıttan Kalemlik Yapımı çalışmasının detaylarına da sitemizden ulaşabilirsiniz. Benzer çalışmalar için Youtube kanalımızda yer alan diğer videoları da inceleyebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir