Kağıttan Saat Yapımı

Kağıttan Saat Yapımı

Kağıttan saat yapımı ile çocuklar için sevimli kol saatleri hazırlanabilir. Her hangi bir kağıt kullanarak hazırlayabileceğiniz bu saatlerin üzerine normal saat çiziminin dışında çocuklarınızın hoşuna gidecek şekiller de çizebilirsiniz. Özellikle onların çok sevdiği oyun ve çizgi film karakterleri ile hazırlanan kağıttan kol saatleri çok hoşlarına gidecektir. Siz de çocuklarınız için bu saatlerden hazırlamak isterseniz yazımızın devamında yer alan resimli ve videolu anlatımdan yararlanabilirsiniz.

Kağıttan Saat Yapımı

Kağıt kesme, katlama ve yapıştırmaları ile birbirinden farklı çalışmalar hazırlanıyor. Bu çalışmalarda özellikle çocukların ilgisini çeken pek çok projeye de yer veriliyor. Kağıt ile kol saati yapımı çalışması da çocukların çok sevdiği çalışmalar arasında yer alıyor. Şimdi sizleri daha fazla bekletmeden çalışmanın detaylarına geçmek istiyoruz.

Kağıttan Saat Yapımı Resimli Anlatım
Kağıttan Saat Yapımı Resimli Anlatım

Kağıttan saat yapmak için 20×20 cm ebatında kare bir kağıt yeterli olacaktır. Kağıt olarak renkli ve desenli kağıtlar kullanabilirsiniz. Ancak evinizde yoksa düz renkli bir kağıdı boyayarak kendi tasarımınızla desenli kağıtlar hazırlayabilirsiniz. Saat için hazırladığınız kağıdı ilk olarak üçgen şeklinde ortadan ikiye katlayın. Katlama yerine tırnağınız ile iz yapıp açın. Kağıdın pozisyonunu bozmadan alttaki sivri ucu katlama yerinin tam ortasına getirip küçük bir üçgen şeklinde katlayın. Yeniden katlama yerinin izini belli edip katı açın. Yeniden aynı sivri ucu bu sefer ikinci katlama yerinin orta noktasına gelecek şekilde daha küçük üçgen şeklinde katlayıp açın. Aynı işlemi diğer sivri uç içinde yapın.

Katlama yerlerini belli ettikten sonra resimli anlatımda görüldüğü gibi sivri uçları katlama yerlerinin üzerine aşamalı olarak katlayın. Bu şekilde uç kısımları sivri uzun bir kağıt elde edeceksiniz. Bu kağıdı uzunlamasına orta noktasından katlayın. Katlama yerinin iki tarafından küçük bir üçgen şeklinde katlayın. Resimde gördüğünüz şekilde bu üçgenleri içe doğru katlayın. Saatin kordon kısmını oluşturan kısımları inceltecek şekilde iki tarafından katlayın. Saatin kordon kısımlarını yana doğru açıp ortadaki kutucuğa elinizle şekil verin.

Hazır olan kağıttan saatin kordon kısmına renkli kalemler ile istediğiniz desenleri çizebilirsiniz. Kutucuk üzerine de istediğiniz desenler ve figürleri yapıştırabilirsiniz. İsterseniz bu kutucuk üzerine hazır stickerlerden de yapıştırabilirsiniz.

Kağıttan kol saati yapımının detayları için kanalımızda yer alan videoya göz atabilirsiniz. İsterseniz benzer çalışmalardan birisi olan Karton Saat Yapımı çalışmasının detaylarına da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir