Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane poğaçası tarifi ile puf puf kabaran nefis poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Her yaştan her damak zevkine hitap eden bu lezzeti, evde kısa sürede hazırlamak mümkün. Misafirlerinize ikram etmek, çocuklarınızın beslenmesine koymak için tercih edebilirsiniz. Pastanelerdekinin aynısı olan bu tarifin detaylarına geçmeden önce malzeme listesinin ölçüsüne uymanızı öneririz. Daha fazla hazırlamak isterseniz aynı ölçülerde artış yapıp poğaçaları hazırlayabilirsiniz.

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane poğaçası herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Bu sebeple özel günlerin de favori ikramlıkları arasındadır. Sabah kahvaltısında öğle yemeğinde hatta akşamları atıştırmalık olarak tüketilebilir. Yumuşacık dokusu nefis lezzeti ile poğaçaların en sevilenlerinden pastane poğaçası malzemeleri ve yapılışına geçiyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kuru maya(20 gram)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un(aldığı kadar)
  • 1 adet yumurta

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam

Yapılışı

Poğaça hamuru için yoğurma kabı içine ilk olarak ılık su ve ılık sütü alın. Üzerine maya ile toz şekeri ekleyin. Spatula ile karıştırın. Mayanın aktive olması için malzemelerin üzerini örterek 5 dakika bekletin. Süre sonunda un hariç diğer malzemeleri kap içine ekleyin. Malzemeleri karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine kontrollü şekilde un eklemeye başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hazır olan hamurun üzerini kapatın. Oda ısısında 40-45 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurun kokusunun çıkması için kısa süre yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı elinizle şekillendirin. Aralıklı olarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Poğaçaların üzerine elinizle bastırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam ya da çörek otu serpin.

Son mayalama işlemi için tepsi içindeki poğaçaların üzerini örtün. 20 dakika kadar tepsi mayasında bekletin. Süre sonunda önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişen poğaçaların ilk sıcaklığının çıkması için fırından çıktıktan sonra üzerlerini örtün. 10 dakika kadar bu şekilde bekletip fırın tepsisinden alabilirsiniz.

Mayalı poğaça tarifini beğendiyseniz Pastane Usulü Supangle tarifine de göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap hobi çalışmalarımız için Youtube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir