Üzümlü Kek Tarifi

Meyveli kekler arasında en sevilenlerden birisi şüphesiz ki üzümlü kektir. Çay saatlerinde, misafir ağırlamada ya da çocukların beslenme saatlerinde sıkça görülür. Annelerimizin de sıkça yaptığı bu nefis lezzeti, hazırlamak son derece kolaydır. Her evde bulunabilecek malzemeler ile üzümlü kek tarifi detaylarını yazımızın devamında sizlerle paylaştık. Siz de ilk denemenizde bile nefis bir lezzet hazırlamak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Üzümlü Kek Tarifi

Üzümlü kek nefis lezzeti ve mis kokusu ile çocukluğumuzun en sevilen tatlarındandır. Acil misafir geldiğinde bile hemen kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi, kendi damak tadınıza göre değişik soslar ile servis edebilirsiniz. İsterseniz çikolata ve meyve soslarının dışında özel kremalar ile de üzümlü kekinize daha farklı bir tat verebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilin

Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Kek için karıştırma kabı içine toz şeker, yumurta ve vanilyayı alın. Üç malzemeyi yumurtaların rengi açılana kadar çırpın. Çırpılan malzemelerin üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edin. Homojen kıvam alana kadar malzemeleri karıştırın. Sıvı malzemelerin üzerine kuru malzemeleri elek ile eleyerek ekleyin. Kuru malzemeler karışana kadar kısa süre malzemeleri karıştırın. Kek için kullanacağınız kuru üzümleri yıkayın. Bir yemek kaşığı un ile unlayın. Bu işlem kek harcı içinde üzümlerin dibe çökmesini engelleyecektir. Unladığınız üzümleri kek harcı içine ekleyip karıştırın.

Keki pişireceğiniz kek kalıbını bir yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın. Kek harcının tamamını kalıp içine dökün. İçinde hava parçacıkları kalmaması için tezgah üzerine bir kaç kere kalıbı vurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki 30-40 dakika pişirin. Pişen keki kürdan ile kontrol edebilirsiniz. Kürdan temiz ise fırından çıkarabilirsiniz.

Kekin ilk sıcaklığının çıkması için 15 dakika kadar bekleyin. Ardından kalıbı ters çevirerek servise hazırlayın.

Üzümlü kek yapımı hoşunuza gittiyse benzer tariflerden birisi olan Kakaolu Vişneli Kek tarifimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir