Evde Kazandibi Tarifi

Evde Kazandibi Tarifi

Kazandibi, sevilen sütlü tatlılardan birisidir. Her yaştan herkesin severek tükettiği bu sütlü tatlı evde de hazırlanabiliyor. Evde kazandibi tarifi için gerekli olan malzemeler ve tatlının yapılış aşamalarını yazımızın devamında sizlerle paylaştık. Siz de bu tatlıyı evde bulunan malzemeler ile kısa sürede hazırlamak için tarifimize göz atabilirsiniz.

Evde Kazandibi Tarifi

Sütlü tatlı sevenlerin vazgeçemedikleri lezzetlerden birisi olan kazandibi evde hazırlanırken klasik muhallebi malzemeleri kullanılır. Verdiğimiz malzemeler ile yaklaşık 4 kişilik kazandibi hazırlanır. Daha fazla kişi için bu tatlıyı hazırlamak isterseniz malzeme ölçülerini aynı oranda artırabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • Bir çay bardağı buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

İlk olarak bir kase içine 2 su bardağı süt, pirinç unu, buğday nişastası ve yarım su bardağı toz şekeri alın. Topaklanma kalmayana kadar malzemeleri çırpın. Hazırladığınız bu karışımı kenarda bekletin. Tatlıyı hazırlamak için kullanacağınız tencere içine kalan süt ve kalan toz şekeri ekleyin. Sütü karıştırarak kaynatın. Bir taşım kaynadıktan sonra sütün içine diğer hazırladığınız karışımı ilave edin. Karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatın. Muhallebi koyulaşıp üzeri göz göz olunca ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyip karıştırın.

Kazandibinin yanık kısmını hazırlamak için bir borcamın dibini tereyağı ile yağlayın. Yağladığınız borcamın üzerine pudra şekeri serpin. Tepsiyi ocak üzerine alın. Çevire çevire şekerlerin hepsinin yanmasını karamelize olmasını sağlayın. Yanan şekerin üzerine ince bir şekilde muhallebiden döküp yayın. Muhallebinin de karamel rengi almasını sağlayın.

Yakma işlemini bitirdikten sonra kalan muhallebiyi borcam içine dökün. Üzeri düz olacak şekilde yayın. 3-4 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Süre sonunda tatlıyı dolaptan çıkarın. Uzunlamasına şerit şeklinde tatlıyı dilimleyin. Dilimlediğiniz tatlıyı rulo şeklinde sarın. Üzerine tarçın serpip servis edebilirsiniz.

Kazandibi tarifi evde toz şeklinde satılan paketler ile de yapılabilir. Ancak evdeki malzemeler ile hazırlanan bu tarif orjinaline daha çok benzer.

Tarifimizi beğendiyseniz Süt Helvası tarifimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir