Evde Hamburger Köftesi Tarifi

Evde Hamburger Köftesi Tarifi

Hamburger hem çocukların hem yetişkinlerin severek tükettiği yiyeceklerden bir tanesidir. Farklı pek çok çeşidi olan bu yiyeceğin lezzetini ana malzemesi olan hamburger köftesi vermektedir. Bu ana malzeme dışarıda tek başına hazır olarak satıldığı gibi evde de pratik bir şekilde hazırlanabilir. Daha hijyenik ve sağlıklı hamburgerler hazırlamak için siz de kendi köftenizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bunun için yazımızın devamında yer alan tarifi deneyebilirsiniz.

Evde Hamburger Köftesi Yapımı

Çocukların çok severek tükettiği hamburgerlerin zaman zaman sağlığı konusunda endişeye düşülmektedir. Bu tarz bir endişeyi yaşamamak için evde hamburger köftesi hazırlanabilir. Bunun için aşağıda verdiğimiz malzemeleri hazırlayıp aşamaları uygulamanız yeterli olacaktır.

Evde Hamburger Köftesi Malzemeleri

  • 500 gram kıyma (dana döş)
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Evde Hamburger Köftesi Yapılışı

Köfte harcını hazırlamak için derin bir kase içine kıyma, yumurta, pekmez, hardal, yumurta, tuz ve karabiberi alın. Malzemeler birbirine karışana kadar yoğurun. Bu işlemi çok fazla yapmanıza gerek yok. Sadece malzemelerin birbirine karışması yeterli olacaktır.

Hazır olan köfte harcını eşit altı parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle alıp yuvarlayın. Top şeklindeki köftenin üzerine elinizle bastırın. Yuvarlak yassı şekil alan köfteleri hemen pişirin ya da buzlukta saklayabilirsiniz.

Köfteleri hemen pişirmek için yanmaz yapışmaz bir tava ya da döküm tava kullanın. Köfteleri yüksek ateşteki sıcak tavada önlü arkalı olarak pişirin. Köftenin bir yüzü piştikten sonra diğerini çevirip pişirerek hazırlamaya özen gösterin. Hamburger ekmeğini de aynı tavada ısıtın. Sıcak olan ekmeklerin içine pişen köftelerden koyup servisini yapabilirsiniz.

Eğer köfteleri hemen kullanamayacaksanız bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun. Donan köfteleri daha sonra çıkarıp pişirebilirsiniz.

Evde hamburger yaparken isterseniz ekmeğini de evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Malzemeniz yoksa ya da daha hızlı hazırlamak isterseniz hazır hamburger ekmeklerinden kullanabilirsiniz.

Evde hamburger köftesi tarifi ve malzemeleri yazımızı beğendiyseniz Kıbrıs Köftesi Tarifi yazımıza da göz atabilirsiniz.  Ayrıca hobi ve kendin yap çalışmaları için Youtube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir