Evde Hamburger Ekmeği Tarifi

Evde Hamburger Ekmeği Tarifi

Evde hamburger hazırlamak için gerekli olan köftesi ve ekmeği hazır olarak satılıyor. Güvenilir markalardan temin edilebilecek bu malzemeler aynı zamanda evde de hazırlanıyor. Bu yazımızda evde hamburger ekmeği tarifi için gerekli malzemeler ve aşamaları paylaştık. Sizlerde evde hamburger hazırlamak için bu tarif ile ekmeği hazırlayabilirsiniz.

Evde Hamburger Ekmeği Yapımı

Hamburger ekmeği normal ekmeklere göre daha küçük ve yuvarlak bir ekmektir. Yumuşacık yapısı ve hafif şekerli tadı ile herkesin çok sevdiği bu ekmekler hamburger dışında da kullanılmaktadır. Sabah kahvaltılarında ya da çocukların beslenmelerinde de hamburger ekmekleri sıkça tercih edilmektedir.

Ekmek için Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya veya kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için;

  • Su ve susam

Hamburger Ekmeği Yapımı

Ekmek hamuru için yoğurma kabı içine ılık su, ılık süt, maya ve toz şekeri alın. Maya ile şeker eriyene kadar spatula ile karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sonrasında sıvıyağı ekleyip malzemeleri karıştırın. Homojen kıvam alan malzemelerin üzerine tuz ile unu ekleyin. Unu kontrollü şekilde ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru güzelce 5 dakika kadar yoğurun. Mayalandırmadan tezgah üzerine alıp eşit iki parçaya bölün. Parçaları yuvarlak beze yapın. Oklava ile büyük boy bir tepsi ebatında açın. Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Yuvarlak parçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Hamurların üzerini kapatıp 1-2 saat oda ısısında dinlendirin. Mayası gelen hamurların üzerine fırça ile su sürün. Ardından susam serpin. Pişirmek için önceden ısıtılmış 200 derece fırına ekmekleri verin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın.

Ekmeklerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra fırın tepsisinden alın. İsterseniz kullanmak istediğinizde isterseniz de kullanmadan önce enlemesine ikiye kesip ekmekleri saklayabilirsiniz.

Evde hamburger yapmak için ekmeği hazırladıktan sonra isterseniz köftesini de evde hazırlayabilirsiniz. Bunun için Evde Hamburger Köftesi Tarifi yazımıza göz atabilirsiniz.  Ayrıca hobi ve kendin yap çalışmaları için Youtube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir