Göz Altı Torbaları için Çözümler

Göz Altı Torbaları için Evde Çözümler

Göz altı torbaları farklı sebepler ile hem yetişkinler hem çocuklarda ortaya çıkmaktadır. Genelde göz yorgunluğuna bağlı olarak ortaya çıkan göz torbaları evde basit yöntemler ile yok etmek mümkün. Göz altı torbalarından kurtulmak için nedenleri yok etmek ve yeniden ortaya çıkmalarını engellemek için önlemler alınır. Sizde kendinizde var olan göz altı torbalarının nedenleri doğru olarak belirleyerek çözüme ulaşabilirsiniz.

Göz Altı Torbaları için Çözümler

Göz altında oluşan şişkinliklerin yok edilmesi için farklı yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemler genel olarak nedeni yok etme ve nedenin yeniden ortaya çıkmasını engellemeye yöneliktir. Göz altında oluşan şişkinliklerin yok edilmesi için şu noktalara dikkat etmek gerekir.

Türk Kahvesi Maskesi

Göz altı torbalarından kurtulmak için Türk kahvesi maskesi hazırlayabilirsiniz. Göz altındaki şişlik ve renk değişimlerini gidermek için uygulanan bu maskeyi her gün düzenli olarak gözlerinize uygulayabilirsiniz. Maske için ilk olarak 5 çay kaşığı Türk kahvesini bir fincan su ile kaynatın. Bu aşamada normal kahve hazırlar gibi şeker kullanmayın. Hazırladığınız Türk kahvesini tamamen soğutun. Daha çabuk soğuması için kahveyi buzdolabında yarım saat bekletebilirsiniz. Tamamen soğuyan kahvenin üzerine 1 tatlı kaşığı zerdeçal ilave edip karıştırın. Karışımı uygulamak için yuvarlak makyaj pedlerini ortadan ikiye kesin. Ardından pedi göz şekline göre keserek tam göz altınıza göre ayarlayın. Pedleri kahveli karışıma batırıp sonrasında gözlerinizin altına yerleştirin. Yaklaşık 1 saat bu şekilde bekletin. Süre sonunda göz altlarınızı su ile yıkayarak durulayabilirsiniz.

Patates ve Salatalık Maskeleri

Göz altı şişkinleri için en kolay maskeler patates ve salatalık maskeleridir. Bu maskeleri hazırlamak için ilk olarak sebzeleri orta kalınlıkta dilimleyin. Ardından sebzeleri soğumaları için buzdolabına yerleştirin. Yaklaşık yarım saat sebzeleri buzdolabında soğutun. Sonrasında soğuk olan sebzeleri gözlerin altına yerleştirin. Tüm gözde şişkinlik var ise sadece göz altına değil gözün tamamına yerleştirin. 15 dakika sebzeleri gözde bekletip şişliklerin yok olmasını sağlayın.

Yumurtalı Göz Torbası Maskesi

Göz altı torbalarında kurtulmak için yumurta ve patatesli maske uygulayabilirsiniz. Bunun için bir adet yumurtanın akı ile sarısını birbirinden ayırın. Orta boy bir patatesin kabuklarını soyun. Yumurta akı ile birlikte iki malzemeyi blenderden geçirin. Maskeyi temiz bir tülbete sarın. Gözlerinizi kapatıp üzerine tülbeti yerleştirin. Yarım saat bu şekilde bekleyin. Süre sonunda tülbeti gözlerinizin üzerinden alıp su ile yıkayın. Bu uygulamayı haftada 2-3 kere yapabilirsiniz.

Çay Poşeti Maskeleri

Sallama olarak kullandığınız yeşil çay yada siyah çay poşetlerini göz torbalarının yok edilmesinde de kullanabilirsiniz. Bunun için siyah çay, yeşil çay gibi diğer bitki çayı poşetlerini de kullanabilirsiniz. Demlediğiniz çay poşetlerini kullandıktan sonra buzdolabına alın. 10 dakika çay poşetlerini buzdolabında bekletin. Soğuyan çay poşetlerini göz altlarına yerleştirin. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde bekletin. Sonrasında çay poşetlerini göz altından alıp soğuk su ile yıkayın. Bu uygulamayı her gün yapabilirsiniz.

Bahsettiğimiz göz altı torbaları için çözümler dışında buz maskesi yada soğuk su kompresi ile de göz altındaki şişkinliklerden kurtulmak mümkün. Uygulama için buz küpleri yada soğuk su torbaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamaları özellikle sabahları uyandığınızda yaptığınızda gözlerinizde rahatlama meydana gelecektir.

Göz altı şişliklerinden kurtulmak için soğuk nemli havlu uygulaması da yapabilirsiniz. Bunun için temiz bir havluyu akşamdan ıslatın. Katlayıp havluyu buzdolabına alın. Sabah uyandığınızda soğumuş olan ıslak havluyu hemen gözlerinize yerleştirin. Havlunun soğuğu ile gözlerinizdeki şişkinlikler yok olacaktır.

Yazımızı beğendiyseniz ek olarak Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap ve hobi çalışmaları için Youtube kanalımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir