Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Kaşarlı patates püresi özellikle et yemekleri yanında servis edilen bir yan lezzettir. Büyük küçük herkesin severek tükettiği bu yan lezzet farklı malzemeler ile hazırlanmaktadır. Hem lezzetli hem besleyici bir ara öğün de olan patates püresi, sade olarak bebekler için de önerilir. Bu yazımızda süt ve kaşar peyniri ile lezzetlendirilen bir püre tarifi paylaştık. Sizde özel davet yemekleri yada akşam yemekleri için bu tarifi uygulayabilirsiniz. Şimdi sizleri daha fazla merakta bırakmadan tarifin detaylarına geçmek istiyoruz.

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Kaşar peyniri ve haşlanmış patates ile harika bir lezzet yaratmak mümkün. Çok kısa sürede ana yemek yanına aperatif hazırlamak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Kaşarlı Patates Püresi için Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates (Büyükse 4, küçükse 8 adet olabilir)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Ayrıca 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Ek olarak 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Patates Püresi Yapılışı

Püre için ilk olarak patatesleri kabukları ile birlikte düdüklü tencere içine alın. Patateslerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Suyun içine sirke ve tuz ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Tencere kaynamaya başlayınca düdüğü ötünce kapatma düğmesinden kapatın. Ocağın altını kısığa verin. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika haşlamak yeterli olacaktır. Süre sonunda tencerenin havasını alın. Biraz soğuyunca kapağını açın. Patatesleri kontrol edin. Tamamen yumuşamış ise daha çabuk soğuması için buzlu yada soğuk su içine patatesleri alın. Soğuyup daha kolay kabuklarından kurtulan patatesleri soyun. Sonrasında sıcak olarak patates ezeceği yada büyük bir çatal yardımı ile patatesleri ezin.

Bir tencere içine tereyağını alıp eritin. Eriyen yağın üzerine patatesleri ekleyin. Tereyağı ile patatesleri birbiri ile karıştırın. Ardından sütü ekleyip sütün patates ile tamamen karışıp sütü çekmesini bekleyin. Patatesler sütü tamamen çekince rendelenen kaşar peyniri ilave edin. Sıcağı ile peynirlerin eriyip patates ile karışmasını sağlayın.

Patates püresini sıcak olarak yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Daha fazla yada daha az kaşarlı patates püresi hazırlamak isterseniz malzemeleri aynı ölçüde azaltıp arttırabilirsiniz. Verdiğimiz ölçüler 6 ile 8 kişi için yeterlidir.

Kaşarlı patates püresi tarifini beğendiyseniz ek olarak benzer yazımız olan Patates Püresi Nasıl Yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap ve hobi çalışmaları için Youtube kanalımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir