Avokadolu Cilt Bakım Maskeleri

Avokadolu Cilt Bakım Maskeleri

Avokadolu cilt bakım maskeleri hemen hemen her tür cilt sorunu için uygulanan maske çeşitleridir. Cildin ihtiyaç duyduğu maddeleri içeren malzemeler ile hazırlanan bu maskeler düzenli kullanım ile kısa sürede etkisini gösterir. Cilt kırışıklığı ve cilt temizliği için avokadolu maskeler kullanılabilir. Bu yazımızda ciltteki sorunlara göre uygulanan 4 farklı cilt bakımı maskesi tarifi vereceğiz. Sizler de bu maskeleri cildinizin ihtiyacına göre hazırlayıp uygulayabilirsiniz.

Avokadolu Cilt Bakım Maskeleri

Hem kadın hem erkeklerin zaman zaman cilt problemleri yaşadıkları görünür. Hemen hemen her yaşta ortaya çıkan bu sorunların çözümü için kozmetik ürünler kullanılır. Cilt maskesi, peeling gibi uygulamalarda kullanmak için farklı çok sayıda ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin büyük kısmı faydalı olmasına karşılık doğal olmadığından tercih edilmeyebilir. Bu durumda evde bulunan yada kolaylıkla bulunan malzemeler ile doğal maskeler hazırlamak gerekir. İçeriğinde avokado bulunan 4 güzellik maskesini sıra ile aşağıda bulabilirsiniz.

Cilt Temizleyici Maske Tarifi

Cildi temizlemek ve kirlerinden arındırmak için avodakolu cilt temizleyici maske uygulanır. Haftada 2-3 kere uygulanan maskeyi hazırlamak da son derece kolaydır. Maskeyi cildinize uygulamadan önce mutlaka güzelce temizlenmiş olmasına dikkat edin. Her hangi bir kozmetik ürün yada kir kalıntısı olmaması maskenin etkisi için önemli bir nokta.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım avodako
  • 1 çay kaşığı aloe vera
  • Son olarak 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Maske için gerekli olan malzemeleri hazırlayın. Avokadoyu kabuğundan çıkarıp bir kase içine alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Homojen kıvam alan karışımı temiz cilt üzerine sürün. Maskeyi cildinizde 10 dakika bekletin. Sonrasında bol soğuk su ile durulayarak uygulamayı bitirin.

Avokadolu Nemlendirici Cilt Bakım Maskesi

Kuru bir cilt hemen hemen her mevsimde sorun oluşturur. Daha çabuk kırışan bu ciltlerin mutlaka nemlendirilmesi gerekir. Bunun için avokadolu cilt nemlendirici maske uygulanabilir. Maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü yıkayıp mutlaka kurulayın. Sonrasında hazırladığınız maskeyi tüm yüz bölgesine uygulayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı avokado püresi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Ayrıca 1 mangonun püresi

Hazırlanışı ve Uygulanışı 

Maske için ilk olarak avokado ile mangoyu püre haline getirip kase içine alın. Üzerine bal ile zeytinyağını ekleyin. Malzemeler pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında hazır olan maskeyi kuru olan cildinizin tamamına sürün. Bu şekilde 20 dakika bekleyin. Süre sonunda cildinizi bol su ile yıkayıp durulayın.

Canlandırıcı Avokadolu Maske Tarifi

Cildin canlanması ve daha taze görünmesi için avokadolu canlandırıcı maske uygulanır. Bu maskeyi haftada bir yada iki kere düzenli olarak uygulamak yeterlidir. Daha parlak ve tazelenmiş bir cilt için uygulanan maskenin malzemeleri şunlardır…

Malzemeler

  • Yarım bardak yoğurt
  • Çeyrek bardak bal
  • Ek olarak yarım avokado

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bir kase içine yoğurt ile balı alın. Üzerine yarım avokadoyu ekleyin. Malzemeleri pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. Karışan malzemeleri maske halinde cildinize uygulayın. Cildinizde 20 dakika bekletin. Süre sonunda maskeyi cildinizden bol su ile arındırabilirsiniz.

Tüm Vücut için Avokado Maskesi Tarifi

Cilt üzerindeki ölü derinin atılması, daha sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak için bu maske uygulanır. İçeriğindeki malzemeler ile cildin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı matcha toz
  • Çeyrek avokado püresi
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker
  • Ayrıca bir çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Maske için ilk olarak çeyrek avokadoyu hazırlayıp kase içine alın. Üzerine geri kalan malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz, homojen kıvam alana kadar malzemeleri karıştırın. Son olarak yüzünüz ve vücudunuzdaki diğer bölgelere maskeyi uygulayın. Uygulama sırasında maskenin gözlerinize temas etmemesine dikkat edin. Vücutta geniş bir yere uygulamak isterseniz o bölgeye yetecek kadar maske elde etmek için malzemeleri arttırın. Arttırma sırasında tüm malzemelerden aynı ölçüde arttırmaya dikkat edin. Maskeyi cildinize ovalayarak yedirin. 10 dakika cildinizin üzerinde bekletin. Sonrasında sıcak bir bez ile maskeyi cildinizden arındırın.

Avokado ile cilt bakımı maskeleri yazımızda yer alan maskeleri ihtiyacınıza göre uygulayabilirsiniz. Aynı anda birden fazla maskeyi cildinize uygulamak maskeleri etkisizleştirebilir. Bunun için sadece bir adet maskeyi hazırlayıp uygulamanızı öneririz.

Yazımızı beğendiyseniz ek olarak Cilt Temizliği Nasıl Yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz.  Ayrıca hobi ve kendin yap çalışmaları için Youtube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir