Ters Örgü Nasıl Örülür

Ters Örgü Nasıl Örülür

Ters örgü nasıl örülür, sorusu şiş ile örgü soruları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Pek çok farklı örgü modelini oluşturmak için ters ilmek ve ters örgünün mutlaka bilinmesi gerekir. İlmeklerin hepsinin örgünün ön yüzünde ters, arka yüzünde düz olarak örülmesi ile ters örgü meydana gelir. Şimdi sizleri daha fazla merakta bırakmadan örgü modelinin anlatımına geçmek istiyoruz.

Ters Örgü Nasıl Örülür

Örgünün ön yüzünde ilmeklerin ters olarak örüldüğü örgü modeline ters örgü ismi verilir. Bebek battaniyesi, atkı, bere, eldiven, hırka, süveter, yelek gibi şiş ile örgü modellerinde sıkça kullanılmaktadır. Tek başına bir model oluşturduğu gibi lastik yada haroşa örgü ile de farklı modeller ortaya çıkarır. Ters örgü örmek için ilk olarak şişinize yeterli sayıda ilmek atın. Son ilmeğin ardından bir adet düğüm atın.

Ters örgü örmek için ilk ilmekleri attıktan sonra örgünün ön yüzünde tüm ilmekleri ters olarak örün. Şiş üzerindeki ilk ilmeği diğer şişe örmeden geçirin. Sonrasında ördüğünüz ipi kendinizden yana alın. Üzerinde tek ilmek olan şişi diğer şişteki ilk ilmeğin içinden geçirin. Şişin üzerinden ipi bir kere dolayın. Daha sonra bu ip ile birlikte şişi çıkarın. Ördüğünüz ilmeği serbest bırakıp ilk ters ilmeği atın. Örgünün arka yüzünde ters ilmek atmak ile sırayı tamamlayın. Bir sonraki sırada ilmeklerin hepsini düz örün.

Düz ilmek atmak için ördüğünüz ipi diğer tarafa geçirin. İp örgünün diğer tarafında iken tek ilmek olan şişi diğer şişteki ilmeklerden ilkinin içine geçirin. Bunu yaparken tıpkı ip gibi şiş de örgünün diğer tarafında olmalı. Şişi diğer ilmeğin içinden geçirdikten sonra ipi geçirdiğiniz şişin üzerinden bir kere dolayın. Doladığınız ip ile birlikte geçirdiğiniz şişi geri çıkarın. Böylece tek ilmekli şişte iki adet ilmek oluşacaktır. İçinden şişi geçirdiğiniz ilmeği diğer şişten çıkarıp serbest bırakın. Aynı işlemi tüm ilmekler için yaparak bütün sırayı bitirin.

İstediğiniz uzunluğa gelene kadar örgünün ön yüzünde ters, arka yüzünde düz ilmek atarak örgüyü örün. Bitirmek için son sırada ilmekleri ikili olarak alıp örün. Şiş üzerinde tek kalan ilmeği yeniden diğer şişe geçirip ikili olarak alın. Aynı işleme tek ilmek kalana kadar devam edin. Tek kalan ilmeği şişten çıkarıp düğümleyerek örgüyü bitirin.

Ters ilmek atma ve düz ilmek atma hakkında detayları aşağıdaki videolardan bulabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz Örgü Magnet Nasıl Yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir